r
Nosalty Logó

Sajtszószos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Turmix
Sajtszószos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 692 kcal
  • 16% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1384 kcal
  • 16% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 16% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1221.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 692 kcal
  • 16% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2442.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    720 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    611 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 1384 kcal
  • 16% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát megfőzzük a csomagoláson leírtak alapján.
  2. A sajtot lereszeljük.
  3. Elkészítjük a besamelt: a tejet felforraljuk. A vajat egy edényben felhevítjük, beletesszük a lisztet, és világos rántást készítünk. Lassan, folyamatos keverés mellett, hozzáadjuk a tejet és a sajtot. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a kefírt.
  4. A tésztát leszűrjük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és összekeverjük.
  5. A tányért felmelegítjük, rászedjük a tésztát és a szószt.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 144
  • Össznézettség: 30036
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sokféle módon készítettem már sajtos tésztát, de sima sajttal nem szeretem, mert nincs semmi íze, marad a parmezán, esetleg a füstölt sajtos verzió. Ahhoz, hogy elég sajt és tejföl legyen mindenütt kb. személyenként egy doboz tejföl szükséges, ami pedig teljesen lehűti a tésztát.  Ezzel a szósszal ezt a  problémát próbáltam meg áthidalni. Valamint egy cikk nyomán azt tesztelem, hogy mi az a minimum mennyiség a hozzávalók terén, amitől még pont jó az étel, de semmivel sem használtunk el több alapanyagot, mint ami feltétlenül szükséges.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...