Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos zabpehelytallér

Sajtos zabpehelytallér
Sajtos zabpehelytallér
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szoó Judit első szakácskönyvében találtam ezt a remek receptet. Prímán helyettesíti a sajtos ostyát, finom különböző kencékkel, mindig nagy sikere van nálunk baráti társaságban. Ha véletlenül maradna belőle, állítólag másnap is finom. 

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabpehelyhez hozzáadjuk a lisztet, sütőport, sót, borsot és a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot (füstölt sajttal karakteresebb az íze). Az egészet jól összekeverjük, majd jöhet az egész tojás és a tejföl.
  2. Este összeállítjuk, másnapig pihen a hűtőben.
  3. Olajos kézzel diónyi darabokat szaggatunk belőle, ezeket olajozott deszkán nagyon vékonyra, laposra nyomkodjuk, nyújtjuk. (Nekem az olajozás vált be, azért javaslom.)
  4. A tepsibe sütőpapírt teszünk, erre helyezzük a tallérokat, és előmelegített (200 fok) sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x60 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 15 509
elküldve: 3
receptkönyvben: 155
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
236 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zabpelyhes tallér, sós tallér, sajtos tallér

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

caty8
caty8 Tue, 2017-05-09 18:55

Sajnos nekem nem áll össze a tészta. Mintha kevés lenne a folyadék.. Mit rontottam el? Pontosan követtem a receptben írt mennyiségeket.
Köszönöm.

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Tue, 2017-05-09 21:34

Nem tudom, hogy mi lehetett a gond. Az biztos, hogy elég kemény ez a tészta, nehéz kinyújtani. Ropogósnak kell lenni kisütve. Próbáld meg egy picivel több tejföllel. 20%-os tejfölt használok.

caty8
caty8 Tue, 2017-05-09 21:48

Köszönöm szépen! Kipróbáltam, kicsit több tejföllel már jó volt. Így, hogy tudom, keményebb ez a tészta, már rendben van. Alig várom, hogy holnap kisüssem a gyerkőcnek. Köszönöm!

Csillus86
Csillus86 Fri, 2017-03-31 16:37

Köszönöm a receptet! Tegnap elkészítettem és nagyon finom lett. Legközelebb is fogok ilyet sütni.

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Fri, 2017-03-31 20:10

Kedves Csillus, nagyon örülök, hogy ízlett. Ha gondolod, próbáld ki a zabpehelytallér túróval baconnel kekszemet, esetleg hozzá egy kis fokhagymahab hozzá mártogatósnak. Hátha ezek is fognak ízleni.
Kriszta

241
zabpehely 20 dkg
finomliszt 5 evőkanál
sajt 20 dkg
tojás 1 db
tejföl 3 ek
sütőpor 1 csomag
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint