r
Nosalty Logó

Sonkás kifli Beátától

Beáta
Sonkás kifli Beátától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a tésztához

575
Kalória
19.4g
Fehérje
38.2g
Szénhidrát
37.1g
Zsír
77.3g
Víz
90g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
1.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a tésztához

Összesen 575 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a tésztához

Összesen 2298 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a tésztához

Összesen 263 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.6 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 575 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    148.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3458.4 g
  • Cink
    263 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    206 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    1822 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    152.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    309.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1018 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    640 micro
Összesen 2298 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.6 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 263 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a töltelékhez

  1. A sonkát és a petrezselymet apróra vágjuk. A margarint felhevítjük, azon megpirítjuk. Közben ízesítjük sóval, borssal. Majd beletesszük a fél evőkanál lisztet, és még azzal is pirítjuk. Végül öntünk rá egy pici vizet, hogy a massza összeálljon.
  2. Félretesszük hűlni.

Hozzávalók a tésztához

  1. A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, áttörjük.
  2. A lisztet, a túrót, a margarint, a tojást, az áttört burgonyát és a sót összegyúrjuk. Lágy tésztát kapunk, amit fél órát pihentetünk.
  3. A tésztát jól meglisztezett deszkán (különben a tészta leragad) 3 mm vastagságúra nyújtjuk. 12 x 12 cm-es kockákra vágjuk, amiket még átlósan félbevágunk.
  4. Az így kapott háromszögek közepébe teáskanálnyi tölteléket rakunk. Majd a háromszög oldalától a csúcsa felé feltekerjük, a két végét egy picit meghajtjuk (kifli formájúra).
  5. A kész kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal. (De megszórhatjuk köménymaggal, nagy szemű sóval is.) 200 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Ez a recept kiváló reggelire, de ebédre is egy tartalmasabb leves után. A könnyű tésztája miatt akár töltelék nélkül is megállná a helyét. Tölthető még apró kockára vágott parasztkolbásszal (petrezselyem nélkül), aminek előbb érdemes a zsírját kisütni, különben nagyon eláztatja a tésztát.

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...