Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos töltött burgonya

Sajtos töltött burgonya
Sajtos töltött burgonya
105 perc / előkészület: 20 perc sütés: 85 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a barátnőmtől kaptam, hogy feltétlen próbáljam ki, ezért most el is készítettem. Egyszerű, finom egytálétel.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Forrón kell tálalni, de hidegen is jó.
Aki szereti a füstölt sajtot, azzal is készítheti.
Savanyúságot kínáljunk mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat megmossuk és héjastól egyenként alufóliába csomagolva előmelegített sütőben megsütjük. (kb 1 óra)
  2. A megsült burgonyákról eltávolítjuk a héjat, a tetejüket levágjuk, a belsejüket kivájjuk úgy, hogy kb 0,5 cm maradjon.
  3. Vajjal kikent tűzálló tálba/ tepsibe ültetjük.
  4. A burgonyák tetejét és a kivájt közepét villával összetörjük, hozzáadunk 8 dkg vajat, 1 tojás sárgáját, a tömlős sajtot, sót, borsot, szerecsendiót, az apróra vágott petrezselyemzöldet és jól összekeverjük, végül a felvert tojásfehérjét lazán belekeverjük.
  5. A keveréket visszatöltjük a burgonyákba és beborítjuk 1-1 szelet sajttal.
  6. A maradék vajat felovasztjuk és megöntözzük vele a burgonyákat.
  7. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 66 144
elküldve: 30
receptkönyvben: 1 409
elkészítve: 34/43
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos töltött krumpli

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2014-02-07 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.02.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2014-01-10 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.01.09. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2012-11-28 15:58

Nagyin fincsi! És tettem bele még egy fej dinsztelt hagymát, nagyon eteti magát! :-)

jellycat
jellycat Sun, 2010-08-29 21:48

Ma elkészítettem, és nagyon jól sikerült. Mindenkinek nagyon ízlett. Köszi az ötletet!

Peszter1
Peszter1 Tue, 2010-04-27 13:21

Nagyon jó recept, ismételni fogjuk !
Egy duci fokhagymagerezdet reszeltem a töltelékbe, mert a család nem szereti a szerecsenciót.
Üdv Peszter

Klári
Klári / Klári Fri, 2009-08-07 17:43

Kedves Zit!
Trapistával is lehet készíteni, csak akkor egy kicsit több vajat kell használni. A tömlős sajt az krémsajt.
Üdv.:Klári

Zit
Zit / Zit Thu, 2009-08-06 23:03

Kedves Klári! Mi az a "tömlős natúr sajt"? Én vettem 20 dkg trappistát, abból is el lehet készíteni?

740
burgonya 6 közepes db
vaj 15 dkg
tojás 1 db
tömlős krémsajt 10 dkg
1 tk
bors 1 kk
szerecsendió 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
sajt 15 dkg