Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros burgonyagombóc

Kapros burgonyagombóc
Kapros burgonyagombóc
31 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először fűszerek és margarin nélkül csináltam, aztán minél többször elkészítettem, rájöttem, hogy mennyire jól variálható falatkákról van szó. Eddig mindig nagyon jól laktam vele, és akárkit kínáltam, annak ízlett. Tégy egy próbát :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük. A szokásos módon burgonyapürét készítünk: a krumplidarabokat összetörtjük, hozzáadjuk a margarint, a sót és a kaprot, vagy bármilyen fűszert, amelyhez kedvünk van. Jó alaposan összedolgozzuk.
  2. A fűszeres püréhez hozzáadjuk a kukoricalisztet, jól elkeverjük. Ha túl sok, és nem veszi fel, margarinnal lágyíthatjuk. Ha túl kevés, és nehezen áll össze, adjunk még hozzá lisztet. Az állaga akkor jó, ha kicsit száraz és darabos, hiszen majd a tojás összeragasztja.
  3. Hozzáadjuk a tojást, jól összedolgozzuk. Kézzel formázható pempőt kell kapnunk.
  4. Kézzel tetszőleges nagyságú golyókat formálunk belőle. A golyókat közepes lángon, olajban aranybarnára sütjük. Fontos, hogy ne hirtelen, nagyon forró olajba tegyük őket, hanem inkább lassabban süljön, hogy a belseje is jól átmelegedjen.
  5. Tejföllel vagy salátával főételként, illetve levesek mellé kiegészítőként is tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 4 639
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

marzipan

Mióta szakács: 2015.04.19.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumpligombóc, burgonyagombóc, olajban sült kapros krumpligombóc

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Wed, 2018-11-14 21:46

Kedves Marzipán!
Tettem egy próbát, mivel szeretem a krumplis köretet bármilyen formában, a kaprot úgyszintén, de a kukorica lisztet eddig alig használtam, és ez volt amit talán inkább kihagyhattam volna ezúttal is, vagy legalább búzaliszttel, esetleg étkezési keményítővel felesben és talán kevesebbet kellett volna beletenni, akkor jobb lett volna, így olyan érzésem volt, mintha fűrészporral készült volna. Azt hiszem még egy esélyt adok a receptednek, de a fenti módosítással.
üdvözlettel: Margó

835
burgonya 5 db
margarin 1.5 ek
0 ízlés szerint
kapor 0 ízlés szerint
kukoricaliszt 10 evőkanál
tojás 2 db
napraforgó olaj 3 dl