Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-tejfölös sült burgonya

Sajtos-tejfölös sült burgonya
Sajtos-tejfölös sült burgonya
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a krumplit minden formájában. Egy életen keresztül el tudnék rajta élni, de azért a husit legalább annyira szeretem. Ez a fogás igen tápláló köretként, de akár önállóan, főételként is megállja a helyét.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A közepes méretű krumplit héjastól sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, félbevágjuk.
  2. Kacsazsírral kikent tepsibe egymás mellé tesszük, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval óvatosan megszórjuk. Tetejére kevés olvasztott zsírt csepegtetünk, tejföllel vastagon megkenjük, reszelt sajtot szórunk rá, sütőben, vagy akár grillen pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x30 cm
  • költség: 350 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 713
elküldve: 3
receptkönyvben: 249
elkészítve: 1/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
kategória: köretek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ementáli sajtos sült burgonya tejfölösen, tepsiben sült sajtos-tejfölös krumpli, sajtos krumpli tejfölösen sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-02-20 09:40

Kedves Annigine! A sárga nagyon hamar megpuhul, de én szoktam pirosból is készíteni. A sárgát akár meg se főzd, csak fólia alatt párold a sütőben 20 percet, aztán pirítsd meg. Üdv: Évi néni

Annigine
Anett / Annigine Sun, 2012-02-19 16:48

Csináltam hasonló receptet, ott meg kellett főzni majd félbevágva tárkonyt rászórva a sütőben továbbsütni. A krumplinak nagyon föld íze volt, félkemény volt, hiába főztem 1 órán keresztül lobogó vízben, villával megszúrkáltam. Milyen a jó krumpli a hasonló ételekhez? A sárgás héjú?

320
burgonya 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 kávéskanál
tejföl 1 dl
ementáli sajt 10 dkg
kacsazsír 1 ek