Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rokfortsajtos tallér

Rokfortsajtos tallér
Rokfortsajtos tallér
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem ez a tökéletes vendégváró, sós finomság. Az elkészítése nem tart tovább 5-10 percnél... plusz a sütés 15 perc, mégis a kéksajt miatt különleges és egyedi ízű. Mindenki imádja. :)

hozzávalók / 6 adag

tészta

kenéshez

ajánlat

Szuper kísérője sörnek, bornak…:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőporos, sós lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott rokfortsajtot és a tojássárgáját.
  2. Alaposan összegyúrjuk, gombócot formázunk belőle, fóliába csomagoljuk, és legalább 5 órán keresztül a hűtőszekrényben pihentetjük.
  3. Sütés előtt 20 perccel kivesszük a tésztát, és hagyjuk egy picit kiengedni.
  4. Ezután lisztezett felületen átgyúrjuk, és kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk. Cakkos szélű (vagy sima) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, lekenjük a felvert tojásfehérjével, és megszórjuk a szezámmaggal.
  5. Előmelegített 180 fokos sütőben (alul-felül funkción) 15-17 perc alatt halvány aranybarnára sütjük. Langyosan tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 888
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kéksajtos tallér, rokfortos korong, szezámos rokfortos korong

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

409
finomliszt 20 dkg
margarin 15 dkg
kéksajt 15 dkg
tojássárgája 1 db
1 teáskanál
sütőpor 1 kávéskanál
tojásfehérje 1 db
szezámmag 1 ek