r
Nosalty Logó

Sajtos sült spenót

Nyuszikutya
Sajtos sült spenót
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

427
Kalória
22.6g
Fehérje
9.3g
Szénhidrát
34g
Zsír
193g
Víz
344.7g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1280 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1658.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    193 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    466 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    5475 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12019 micro
Összesen 427 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    102 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1034 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4974.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1682 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1372 mg
  • Nátrium
    1488 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    578.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2426 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    207 micro
  • K vitamin:
    1398 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    710 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1055 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    16426 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36056 micro
Összesen 1280 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1793 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3936 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

  1. A spenótleveleket blansírozzuk. Kinyomkodjuk a maradék vizet belőle. Robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk az egész tojásokat, a tojássárgájákat, az áttört fokhagymát és a reszelt sajtot és a tejszínt. A sajtból hagyjunk ki egy keveset a tetejére. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Aprítunk rajta egy kicsit, de nem kell pépesre, maradhat kicsit leveles a spenót.
  2. Kivajazott kis kerámia sütőformákba tesszük. Nekem ebből 6 db lett. Tetejüket megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
  3. Tepsibe állítjuk az edényeket. Annyi forró vizet öntünk alá, hogy 3/4 részig érje a víz az edényeket. Megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Stahl Judit könyvében találtam ezt a remek receptet.  A sajt nálam cheddar lett az eredeti comté helyett. Gyorsan elkészíthető, kitűnő fogás önmagában vagy húsokhoz köretként egyaránt.

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...