Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos sült paradicsom

Sajtos sült paradicsom
Sajtos sült paradicsom
40 perc / sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc kajám. :-) Stahl Judittól származik a recept, annyi változtatással, hogy ő kecskesajttal készítette, nekem viszont nem jön be a kecskesajt, biztos nem kóstoltam még jót... Amikor sül az étel, olyan illatok terjengenek, amitől szerintem betépek... az olaj, a bazsalikom, a paradicsom.... mennyei. Arra nagyon figyeljünk, hogy legyünk önzőek, mikor tálaljuk az ételt: ha kiszedjük az adagokat, a tepsiben marad sajtos, olajos szaft...amit feltétlenül tunkoljunk ki kenyérrel, és NE kóstoltassuk meg senkivel... ezzel kimerítjük a mohóság és önzőség bűnét... :-)
Kihűlve finom, forrón nem jó.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük nem vékony szeletekre.
  2. Egy tepsibe tesszük őket, sózzuk, borsozzuk, meghintjük bazsalikommal, meglocsoljuk olívaolajjal.
  3. A tetejére tesszük a sajtkrémet, majd előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőfokon sütjük.
  4. Negyed óra múlva, amikor felolvadt a sajtkrém, elegyengetjük a tetején, és beborítjuk a reszelt sajttal, és kb. 20 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 332
elküldve: 2
receptkönyvben: 97
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Norci79

Mióta szakács: 2010.04.03.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sült paradicsom sajtkrémmel, sajtos paradicsom sütőben sütve

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

norci79
Norci79 / norci79 Thu, 2011-05-12 07:08

Azok a képen fagolyók és fel vannak fűzve, de nincsenek összekötve nyakláncnak. Egy csecsemőotthonban dolgoztam és pár éve az egyik kislány készítette nekem ajándékba. A konyhában őrzöm, egy bögrés polcról lóg le. :-) Amikor a húgom és az unokahúgom itt vannak nálam (20 hónapos a csajszi), akkor mindig elkéri játszani, most is azért volt előtérben és gondoltam megörökítem... :-) Nóri

norci79
Norci79 / norci79 Wed, 2011-05-11 14:51

Kedves Zederta! Még lehet kapni hipermarketekben, én legalábbis ott vettem. Nóri

norci79
Norci79 / norci79 Tue, 2011-05-10 17:45

Én nagyon imádom Éva-Anyóca! Remélem Neked is ízleni fog, ha kipróbálod! :-) Nóri

zederta
ze(n)derta / zederta Wed, 2011-05-11 13:12

nekem is pont ez jutott az eszembe! nem tudod véletlenül, hogy lehet-e még kapni ilyen rágót?
nem érdekel, hogy nem sugar free!!!!
üdv,
toma

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-05-10 13:48

Kedves norci79!
Fincsi lehet, főleg, majd az állítólagos kánikulai melegben, milyen jól fog ez esni, nem terheli a gyomrot, mégis finomat eszel,hmmmm:-)))
Köszönöm:-))
Éva-Anyóca

430
paradicsom 1 kg
krémsajt 250 g
sajt 20 dkg
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint