r
Nosalty Logó

Sajtos sült paradicsom

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Norci79
Sajtos sült paradicsom
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 430 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1721 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    259 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1137 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 430 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    139.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3678.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1400 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    960 mg
  • Nátrium
    1118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1036.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1050 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    4548 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    1230 micro
Összesen 1721 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1746 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük nem vékony szeletekre.
  2. Egy tepsibe tesszük őket, sózzuk, borsozzuk, meghintjük bazsalikommal, meglocsoljuk olívaolajjal.
  3. A tetejére tesszük a sajtkrémet, majd előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőfokon sütjük.
  4. Negyed óra múlva, amikor felolvadt a sajtkrém, elegyengetjük a tetején, és beborítjuk a reszelt sajttal, és kb. 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7625
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norci79 94 recept

Az egyik kedvenc kajám. :-) Stahl Judittól származik a recept, annyi változtatással, hogy ő kecskesajttal készítette, nekem viszont nem jön be a kecskesajt, biztos nem kóstoltam még jót... Amikor sül az étel, olyan illatok terjengenek, amitől szerintem betépek... az olaj, a bazsalikom, a paradicsom.... mennyei. Arra nagyon figyeljünk, hogy legyünk önzőek, mikor tálaljuk az ételt: ha kiszedjük az adagokat, a tepsiben marad sajtos, olajos szaft...amit feltétlenül tunkoljunk ki kenyérrel, és NE kóstoltassuk meg senkivel... ezzel kimerítjük a mohóság és önzőség bűnét... :-) Kihűlve finom, forrón nem jó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

6 megkerülhetetlen sztrapacskalelőhely az országban – a palócföldi vendégháztól a...

Juhtúró, szalonna, krumpli, liszt, tojás. Az igazi rajongók máris tudják, hogy ebből a bevásárlólistából csakis a sztrapacska sülhet (főhet) ki. De merre menjünk akkor, ha szeretnénk beülni valahová egy jó sztrapacskára? Ez az étel maga a gasztrodemokrácia: a tálcás étkezdéktől a csárdákig, a gourmet éttermektől a turistaházakig vagy éppen sörözőkig mindenféle konyha szívesen veszi fel az étlapjára. 6 megbízható helyet ajánlunk, ha egy jó sztrapacska a cél!

Nosalty

További cikkek