Nosalty Logó

Pizzás perec

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Pizzás perec
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 576 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3453 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 290 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1561.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    1073 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 576 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.2 g

Zsír

  • Összesen
    147.5 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9367.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    1245 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1256 mg
  • Nátrium
    6440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    251 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    687 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    842 micro
Összesen 3453 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    782.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 290 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, majd enyhén lisztezett deszkán jól bedagasztjuk. Konyharuhával letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. Kb. 2 mm vékonyra kinyújtjuk, 50x70 cm nagyra. Hosszában 6 részre elosztva, csíkokat vágunk belőle. Megkenjük a pizzaszósszal a csíkokat, de körben a szélét hagyjuk ki. Szórjunk rá kevés mozzarella sajtot, erre pedig a felszeletelt szalámi következik. A csíkok tetejénél meg a két szélénél bevizezzük a tésztát (egyszerre csak egyet), és feltekerjük, jól összenyomkodva körben.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire rakva, perec alakúra formázzuk. Amikor az összes pereccel készen vagyunk, letakarjuk konyharuhával.
  4. Begyújtjuk a sütőt, amíg melegszik, addig pihen a tészta.
  5. Megkenjük a perecek tetejét a jól felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőbe tolva pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4786
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 29.

Receptkategóriák

Ez a kelt tészta recept nekem annyira bevált, hogy ki kellett próbáljam a sós változatot is.

Hozzászólások

zizilezi

Nagyon jó ötlet! El fogom készíteni! :)

witch

Orulok, hogy tetszik! :)

Fahéj

Hát ez nekem több, mint tetszik! :) Egyenesen elkészítend?! Nagyon guszta. Gratulálok: Fahéj És ööö..., nem szállnál be a pékségembe? :)))

witch

Aha, szoval mar van pekseged, mert felvetel is van! :D

Kicsi T.

Ez nekem is nagyon tetszik biztosan hamarosan elkészítem ! Azt meg tudnád mondani,miért kell a tészta végeit bevizezni ? El?re is köszönöm a választ !

witch

Nemcsak a vegeit, amikor feltekered, akkor a hosszabbik oldalt is. Azert, hogy ne folyjon ki a toltelek, mert a sajtnak ez a maniaja. :)

Gabys

Na jó........most már eldöntöttem. Irány a konyha, megcsinálom, ugyan nincs semmi a sajton kivül amit a töltelékhez irtál, de lesz benne valami:) Majd elmondom a per/1 változatot:)))

witch

Nekem a pizza, csak az unokak miatt jar a fejemben allandoan. Az az egy etel amit mindegyik megeszik, barmilyen formaban. Szerintem, ha csak sajt van benne, ugy is szuper lesz. :) En legkozelebb sult banannal fogom tolteni. Kivancsian varom a beszamolot. :D

Gabys

Elkészültem. Épp falom, de közbe azé írogatok:))) A sztori: lusta voltam, dehogy gyúrok..belepakoltam a cuccost a kenyérsüt?be, már mikor kelt sejtettem eddig nyer? az ügy. Na de mit pakoljak bele. A h?t?be maradt tegnapról kukorica. Van tojás, bacon kocka, sajt...Na megpirítottam a bacont, szórtam rá oregánót, kevés bors, só bele a kukorica, 6 tojás = rántotta. Hogy legyen valami pizza feeling is tettem bele kecsöpöt + reszelt sajtot. Egész jó kis massza lett. Kész lett a tészta. Szót fogadtam: nyújtottam, vizeztem, töltöttem, kentem, sajtoztam. A prototípus kicsit randa lett (azt tüntetem el épp:DDDD, nehogy má meglássák) a többi fotogén lett. A lényeg: nagyon finom a tésztája, remek a recept. Felvettem a "táncrendembe" Kösziiiiii:) Gabi Jaaaaaaaa, egyedül a h?fokot sokalltam...végül 225 fokon sütöttem 30 percig. Gondolom ez süt?je válogatja.

witch

Igazan nincs mit, orulok, hogy izlik! Jujj, megint az itteni hofokot irtam! Bocs, mar javitottam, kozepes meleg sutoben kell sutni.

szelbarbi

Délután elkészítettem. Hatalmas sikere volt. Köszönöm szépen, hogy megosztottad velünk ezt a receptet :)

witch

Nagyon szivesen! Koszi, hogy megirtad, hogy sikere is volt. :)

Törölt felhasználó

Kedves Witch! A segítségedet kérném, mert nem világos számomra, hogy hogyan töltöd meg a tésztát?? Elakadtam a 6 csíkra vágásnál. Ezek gondolom szélesebb csíkok, ugye?? Leírnád számomra? Köszönöm! Éva

witch

Kedves Eva! Amikor ki van nyujtva 50x70 mereture a teszta, az 50 cm osztottam el 6 egyenlo reszre. Egy csiknak az also szelere (kb. fel cm kihagyva), kentem/raktam a tolteleket es utana feltekertem. Az nem valami egyszeru, mert nagyon hosszu a teszta, de nem is olyan veszes. Mikor fel van tekerve (majdnem ugy nez ki mint az ugralokotel, mert olyan hosszu meg vastag), akkor lehet perec alakura formazni. En a biztonsag kedveert megkentem korben a tesztat, hogy sutes kozben ne folyjon ki a toltelek. Ha van meg kerdesed, irj nyugodtan. udv:witch

Törölt felhasználó

Kedves witch! Ebb?l az adagból hány perec lesz? Falunapon lesz perecsüt? verseny, lehet, hogy ezzel benevezek, ha lesz id?m megsütni. Üdv! Éva

witch

Kedves Eva! Ebbol az adagbol 6 darab lesz. Sok sikert a versenyhez, ha ezt valasztod, de ha nem akkor is! udv:witch

Törölt felhasználó

Nagyon jó lett!!!

witch

De, jo!!! Koszi, hogy megirtad! udv:witch

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek