r
Nosalty Logó

Sajtos rudak Glaser konyhájából

Glaser
Sajtos rudak Glaser konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

822
Kalória
23.5g
Fehérje
39.8g
Szénhidrát
63.6g
Zsír
48.1g
Víz
246.3g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
795.4mg
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Összesen 822 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Összesen 3285 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Összesen 449 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1663.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    578 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 822 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    254.4 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    985 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6652.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    2051 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1420 mg
  • Nátrium
    2872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    159.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    192.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2277 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 3285 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 449 kcal

Elkészítés

A tésztához:

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, és a sajttal, hozzáadjuk a vajat, és sima tésztává gyúrjuk. Alufóliába csomagoljuk és kb. 1 órát hűtőben pihentetjük.
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk. Vékony rudakra vágjuk. Megkenjük a tejjel felvert tojással, majd megszórjuk a sajttal és a szezámmaggal.
  3. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, betoljuk az előmelegített sütőbe és 13-15 perc alatt aranysárgára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy nagyon finom bor-, sörkorcsolya, amely sajnos gyorsan fogy. A rudakat megszórhatjuk köménymaggal és mákkal is.

További receptek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...