Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Reform sajtos rúd

Reform sajtos rúd
Reform sajtos rúd
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű és finom, kicsit kevesebb bűntudattal fogyasztható finomság.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba mérjük, majd a többi hozzávalóval homogén tésztát gyúrunk. Gyorsan kell vele dolgozni, mert a vaj a kézmelegtől folyamatosan olvad! Ha van időnk, akkor nyújtásig érdemes hűtőben tartani.
  2. A tésztát kinyújtjuk (kb. 0,5 cm vastagra), majd késsel csíkokat vágunk belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk (lehet sűrűbben tenni, nem nő sokat).
  3. Megkenjük tojással, megszórjuk sajttal, és picit még meg is sózzuk (jót tesz neki).
  4. 200 fokon 12-15 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje szép aranybarnára sül.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 102
elküldve: 4
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Norasz

Mióta szakács: 2013.01.20.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos rúd reform módon, reform sós sajtos rúd, egészséges sajtos rúd

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

385
tönkölybúza liszt 15 dkg
durumliszt 15 dkg
vaj 20 dkg
sajt 15 dkg
1 kávéskanál
sütőpor 1 kk
tej 50 ml
tojás 1 db