Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos pogácsa fűszeres mártogatóval

Sajtos pogácsa fűszeres mártogatóval
Sajtos pogácsa fűszeres mártogatóval
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami változatosabbat szerettem volna, mint egy egyszerű sajtos pogácsa, és ez jutott eszembe. Hirtelen beugrott, hogy nem lenne rossz hozzá valami, ami egy kicsi pikantériát ad neki, ez sült ki belőle.:) Ha valaki nem szereti a szerecsendiót, kihagyhatja, a szósz így is elég karakteres. A négyszög forma is változatosságképpen ötlött az eszembe.:)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 margarin vagy zsír
  • 1 tejföl vagy kefír
  • 2 tojássárgája
  • élesztő
  • 1 csipet szerecsendió
  • 30 dkg sajt (trappista)

A mártogatóshoz:

  • 1 nagy tejföl
  • 1 kk fokhagymasó
  • 2 tk bazsalikom
  • 1 csipet só
  • 2 tk porcukor
  • 2-3 tk mustár
  • 1 csipet fehérbors
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés langyos tejben, cukorral felfuttatjuk.
  2. Közben a szobahőmérsékletű lisztet egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a tojásokat, a zsiradékot, a tejfölt, a szerecsendiót, a sót (ízlés szerint) és a reszelt sajt negyedét.
  3. Ha az élesztő kész, azt is hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz, és robotgéppel szép hólyagosra gyúrjuk, majd egy órát meleg helyen lefedve kelesztjük.
  4. Közben elkészítjük a mártogatóst. A tejfölt egy tálba tesszük, és ehhez adjuk a hozzávalókat, úgymint a sót, borsot, fokhagymát, porcukrot és mustárt, valamint a bazsalikomot. Ha ez megtörtént, szépen simára keverjük egy kézi habverővel, és már tehetjük is a hidegre, ezzel kész vagyunk. Az arányokat mindenki saját ízlésére igazíthatja.
  5. Ha a tészta megkelt, elfelezzük, és lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük egy kis zsírral vagy margarinnal, és félbehajtjuk, majd ezt megismételjük még egyszer, így szép rétegeket kapunk. Ha ezzel megvagyunk, a tésztát kinyújtjuk kb. fél centi vastagra, és már lehet is szaggatni.
  6. A tepsibe sütőpapírt teszünk, és arra helyezzük a pogácsákat, amit utána a megmaradt tojásfehérjével megkenünk, és sajtot szórunk rá.
  7. Mehet is a sütőbe. Az első tepsi nehezebben sül, de utána vigyázni kell, mert hamar készre sülnek a pogácsák.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 402
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

axa

Mióta szakács: 2013.03.19.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

szerecsendiós-sajtos pogácsa fokhagymás-bazsalikomos mártogatóssal, négyszögletes sajtos pogácsa, sajtos pogi mártogatóssal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!