Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos pogácsa Glaser konyhájából

Sajtos pogácsa Glaser konyhájából
Sajtos pogácsa Glaser konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű pogácsa recept. Ha teljesen kihűlt, akkor a legfinomabb.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sajttal és a sóval, majd a margarinnal eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tejfölben feloldott szalalkálit, és sima tésztává gyúrjuk. A tésztát 20 percet pihentetjük.
  2. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, a pogácsákat kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük a tojássárgával, és megszórjuk sajttal.
  3. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 277
elküldve: 1
receptkönyvben: 90
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

élesztő nélküli pogácsa, sajttal szórt pogi , gyors sajtos tejfölös pogácsa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

824
finomliszt 500 g
sajt 150 g
1 tk
margarin 250 g
szalalkáli 20 g
tejföl 200 ml
tojássárgája 1 db
sajt 100 g