Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos szerb pogácsa

Sajtos szerb pogácsa
Sajtos szerb pogácsa
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A "szerb" vagy "jugoszláv pogácsa" néven ismert recept adta az alapötletet. Ezt fejlesztettem tovább a magam módján, és így született belőle ez a sajtos változat.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Sajt nélkül is készülhet egy kicsit édesebb tésztával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A cukrot és sót elkeverjük a lisztben, majd belemorzsoljuk a vajat. Az élesztős tej hozzáadásával könnyen gyúrható tésztát készítünk. 30-40 percig hagyjuk kelni.
  2. A kenéshez  a vajat, pici sót és a tojássárgát habosra keverjük.
  3. A megkelt tésztát két részre osztjuk. Az első cipót egy kissé átgyúrjuk (csak lazán), majd kb. 44x27 cm-es téglalappá nyújtjuk.
  4. Megkenjük a vajas krémmel, és középen hosszában kettévágjuk. Egyenként megszórjuk reszelt sajttal, majd felcsavarjuk. Az így kapott rúd tetejét is bekenjük krémmel, és megszórjuk sajttal.
  5. Cikk-cakk alakban felvágjuk a rudat háromszögekre, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, nem túl közel egymáshoz..
  6. Ugyanígy járunk el a másik cipóval is. Lehet a tésztát akár 4-felé osztani, és úgy kisodorni, de így egyszerűbb.
  7. Sütés előtt még 15-20 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 640
elküldve: 7
receptkönyvben: 284
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csavart sajtos pogácsa, sajtos háromszögek, sajtos csigák

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

T
Timcsi / T Tue, 2011-06-14 19:32

Szia Klivi, az íze jobb lett, a családnak ízlett :) Köszi. Üdv, Timi

T
Timcsi / T Tue, 2011-05-31 22:06

Szia, most lettem kész vele, hát.... kinézetre egyáltalán nem olyan, mint Neked a képen, nagyon kis rondák lettek :( teljesen szét csúszott. Az ízét még nem tudom, mert forró, valószínű majd csak holnap reggel kóstolom meg. De megírom, milyen lett, remélem az íze jobb lesz, mint a kinézete...

774
finomliszt 60 dkg
vaj 12 dkg
cukor 2 ek
2.5 teáskanál
élesztő 4 dkg
tej 3 dl
vaj 10 dkg
tojássárgája 1 db
1 csipet
trappista sajt 15 dkg