r
Nosalty Logó

Sajtos szerb pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos szerb pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 774 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4640 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 341 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1705.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    1137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 774 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.1 g

Zsír

  • Összesen
    238.7 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10232 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    1497 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1453 mg
  • Nátrium
    6823 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2054 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2020 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 4640 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A cukrot és sót elkeverjük a lisztben, majd belemorzsoljuk a vajat. Az élesztős tej hozzáadásával könnyen gyúrható tésztát készítünk. 30-40 percig hagyjuk kelni.
  2. A kenéshez a vajat, pici sót és a tojássárgát habosra keverjük.
  3. A megkelt tésztát két részre osztjuk. Az első cipót egy kissé átgyúrjuk (csak lazán), majd kb. 44x27 cm-es téglalappá nyújtjuk.
  4. Megkenjük a vajas krémmel, és középen hosszában kettévágjuk. Egyenként megszórjuk reszelt sajttal, majd felcsavarjuk. Az így kapott rúd tetejét is bekenjük krémmel, és megszórjuk sajttal.
  5. Cikk-cakk alakban felvágjuk a rudat háromszögekre, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, nem túl közel egymáshoz..
  6. Ugyanígy járunk el a másik cipóval is. Lehet a tésztát akár 4-felé osztani, és úgy kisodorni, de így egyszerűbb.
  7. Sütés előtt még 15-20 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 16202
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 06.

Ajánló

Sajt nélkül is készülhet egy kicsit édesebb tésztával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A "szerb" vagy "jugoszláv pogácsa" néven ismert recept adta az alapötletet. Ezt fejlesztettem tovább a magam módján, és így született belőle ez a sajtos változat.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?