Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos pillangók

Sajtos pillangók
Sajtos pillangók
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mióta a korvapuustiból (a finn fahéjas csigából) sós változatot, ezt a sajtos csigát kreáltam, nem is nagyon sütöttem más sör- vagy borkorcsolyát, mert százszor egyszerűbb elkészíteni, mint pl. egy kiflit, és az a para sem nyomaszt többé, hogy kifolyik belőle a sajt. :D

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tésztára és a kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy nagy tálba szórjuk, elkeverjük a sóval. Közepébe mélyedést készítünk, abba morzsoljuk az élesztőt, majd egy tk cukrot szórunk rá és kevés langyos tejjel felfuttatjuk. Hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, majd 100 g olvasztott vajat, a maradék tejet, és alaposan bedagasztjuk.
  2. Lefedve, kétszeresére kelesztjük, majd a tésztát kettévesszük.
  3. Az egyik tésztabucit lisztezett felületen nagy téglalapba nyújtjuk. A maradék 150 g vaj felét megolvasztjuk, alaposan megkenjük vele a tésztát (nyugodtan használjuk a kezünket), majd vastagon megszórjuk a reszelt sajt felével. Hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, majd az itt látható módon formázzuk.
  4. A másik tésztadarabbal ugyanígy járunk el.
  5. Tetejüket vékonyan megkenjük pici tejjel elkevert tojássárgájával.
  6. Letakarva, legalább egy fél órán át kelesztjük (lehet sütőben is 50-60 fokon), majd pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 810
elküldve: 2
receptkönyvben: 143
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtos kelt tekercs, sajtos croissant

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cékla
cékla Tue, 2011-12-27 11:06

Elkészült, a tésztába vajat tettem, de a kinyújtott tésztát sós, borsos tepertyűkrémmel kentem meg. Mikor megsült úgy nézett ki, mintha diós lenne. Hatalmas sikert aratott. Köszönöm az receptet, ma készül a sajtos verzió.

cékla
cékla Fri, 2011-12-23 17:28

Most készül a tepertős változat nálam. Beszámolok majd az eredményről :)

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2011-09-20 11:33

Juci, ez gyönyörű és látni, hogy pehelykönnyű! Hamarosan megsütöm.
Köszi, Edit

900
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 3 dkg
tej 3 dl
cukor 1 teáskanál
1 ek
vaj 250 g
tojássárgája 2 db
trappista sajt 25 dkg
füstölt sajt 15 dkg
tojássárgája 1 db
tej 1 ek