r
Nosalty Logó

Ricottás olívakrémmel töltött sült paprika

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Ricottás olívakrémmel töltött sült paprika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sült paprikához

Az olívakrémhez

A díszítéshez

Összesen 137 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sült paprikához

Az olívakrémhez

A díszítéshez

Összesen 412 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sült paprikához

Az olívakrémhez

A díszítéshez

Összesen 48 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3106 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 137 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1149.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1005 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    724 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    9317 micro
  • β-crypt
    2773 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 412 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1108 micro
  • β-crypt
    330 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 48 kcal

Hozzávalók

A sült paprikához

Az olívakrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A sült paprikához

  1. A sütőt előmelegítjük a legmagasabb hőfokra. Ha van, akkor grill funkcióra kapcsoljuk, és bedugjuk a megtisztított paprikákat. Kb. 20-30 perc alatt megsütjük/ grillezzük, közben kétszer-háromszor megforgatjuk őket. Akkor jó, amikor a paprika már kissé össeesik, és az sem baj, ha a héja már feketedik kívülről, hiszen azt úgyis lehúzzuk utána.
  2. Most jön a trükk (Chili&Vaníliánál olvastam): a sült paprikákat tálba tesszük, fóliával légmentesen lefedjük és így hagyjuk legalább 15 percig. Utána könnyedén le tudjuk húzni a héjat a paprikákról. Eltávolítjuk a magokat is, és mindegyiket három részre vágjuk.
  3. A sült paprika szeleteket megkenjük az olívakrémmel, feltekerjük, tálra ültetjük.
  4. Végül következik a csinosítgatás: mindegyik tetejére teszünk még egy pöttynyi krémet, arra egy szelet olajbogyót ültetünk, rá a bazsalikom levélből vágott csík és kész.
  5. Tálalásig hűtőbe tesszük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14236
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ilyen és ehhez hasonló egyszerű falatokat különösen kedvelem nyáron. Nem csak egészséges, de irtó könnyen elkészíthető, nem utolsó sorban mutatós is. Hálás vendégváró falat vagy light-os vacsora.

Hozzávalók

A sült paprikához

Az olívakrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

„A gasztronómia nem egy rögzült állapot, folyton új és új...

Váncsa István könyvei alapművek a gasztrorajongók körében, legyenek képzett séfek, otthoni hobbiszakácsok vagy lelkes érdeklődők. A receptekből és esszékből építkező Lakoma-sorozat nemcsak a konyhában igazítja el az olvasót, de a kötetek tökéletes útmutatóul szolgálnak a tágan értelmezett gasztronómia világába, amibe belefér történelem, földrajz, kultúra és persze az ételek köré szövődő történetek is. Idén ősszel, immár bővítve, újra kiadták az Olasz lakomát, a szerzővel ennek apropóján beszélgettünk.

Kormos Lili

Termékteszt: szaloncukrokat vizsgált a Nébih, meglepő eredménnyel

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) újabb terméktesztet végzett a kókuszos szaloncukrok körében. A szakemberek összesen 19 termék laboratóriumi vizsgálatát végezték el. A szaloncukrok meglepően jól szerepeltek a teszten. A kókuszos édességek rangsora ezúttal egy rendhagyó, kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött jubileumi rendezvényen dőlt el.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...