r
Nosalty Logó

Sajtos paprika lángos bundában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Sajtos paprika lángos bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 528 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2116 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 197 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1445.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    990 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 528 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5782.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    685 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    811 mg
  • Nátrium
    3958 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 2116 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 197 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés langyos tejben (0,5 dl) felfuttatjuk.
  2. A tészta összes hozzávalóját bedagasztjuk, lefóliázva berakjuk a hűtőbe éjszakára.
  3. Másnap egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral, és 12 egyforma méretű gombócra (3-4 cm átmérőjű) adagoljuk a tésztánkat.
  4. A krémsajtot keverjük össze a reszelt sajttal.
  5. A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, de a szárukat hagyjuk rajta. Óvatosan vágjuk ki a csumáját, és töltsük meg a sajtkrémmel.
  6. Egy adag tésztát lapítgassunk ki akkorára, hogy kényelmesen beleférjen a paprika, csipkedjük össze a tésztát. Rakjuk a sütőlemezre az összetétellel lefelé. A többi tésztával meg paprikával ugyanígy járunk el. Végül kenjük meg a tetejüket az enyhén felvert tojásfehérjével.
  7. Forró sütőbe rakva pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1459
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 01.

Ajánló

Amikor először készítettem, akkor fasírt is volt a menün, kíváncsiságból azzal is megtöltöttem egyet. Ugyanannyi idő alatt megsült az is, és úgy is finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A zöld paradicsom dilemma megoldva, de most mi legyen a kis nyamvadt paprikákkal? Szegények igyekeztek nőni, de a hőmérséklet szinte egyik napról a másikra lezuhant a béka feneke alá, szóval nem az ő hibájuk, hogy ilyen kicsik maradtak. A lángos tészta helyett levelesbe is bugyolálhatjuk vagy nemes egyszerűséggel bacon-be. Ugye nem is lenne ízig-vérig amerikai, ha nem lenne rántott változata is, szóval úgy is el lehet készíteni. A boltokban is kapható a panírozott töltött paprika, csillagászati áron (az alapanyagokhoz képest), és amikor kibontjuk a csomagot, akkor rácsodálkozunk: hát ennek a felét már megette valaki.:o)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.