r
Nosalty Logó

Sajtos keksz Évi néni konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sajtos keksz Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 3200 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 471 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    850.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 400 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.4 g

Zsír

  • Összesen
    252.5 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    682 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6805.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1371 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    2077 mg
  • Nátrium
    2713 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1712 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1679 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 3200 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1002.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 471 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtot finom lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A diót késes aprítóban durvára vágjuk.
  3. A rozmaringleveleket felaprítjuk.
  4. A hozzávalókat keverőtálban összegyúrjuk, fóliába csomagolva egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  5. A tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vékonyra, kivágjuk a kekszeket, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  6. 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 8 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40 x 2
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4088
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos keksz Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Jucika barátnőm feltételezett látogatására sütöttem ezt, gondolván jobban csúszik a rozé, ha ki van bélelve a bendő egy kis védelemmel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...