r
Nosalty Logó

Bagolyszem Flóra konyhájából

Flóra
Bagolyszem Flóra konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

316
Kalória
9.7g
Fehérje
19g
Szénhidrátok
22.2g
Zsír
27.9g
Víz
34.3g
Koleszterin
548.3mg
Rost
1.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1892 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 316 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    133.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4445.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    929 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    2825 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    167.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 1892 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    753.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    613 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 321 kcal

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kinyújtjuk, megkenjük a ketchuppal, és megszórjuk a sajttal.
  2. A tészta két szélére teszünk két-két virslit, amiket feltekerünk úgy, hogy középen találkozzanak (tésztával elválasztva).
  3. Késsel 2 centis szeletekre vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.
  4. Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Még nagyon régen találtam valahol a neten egy receptet, ahol így készítették el a pongyolás virslihez hasonló ételt, viszont csak most próbáltam ki, mert el kellett használni egy leveles tésztát, és ez jó megoldásnak tűnt. A nevére nem emlékszem, sajnos a forrásra sem. Szerintem úgy néz ki, mintha baglyok lennének, úgyhogy elneveztem bagolyszemnek.:) Nagyon finom, és jó alternatíva a leveles tészta-virsli kombinációjára.

További receptek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...

Kaszás leves

El sem tudom képzelni, miért hívják ezt a levest "kaszás"-nak, amikor a savanyú káposztából készült leves kifejezetten téli étek, télen pedig egyáltalában nincsen kaszálás. ...