Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bagolyszem Flóra konyhájából

Bagolyszem Flóra konyhájából
Bagolyszem Flóra konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még nagyon régen találtam valahol a neten egy receptet, ahol így készítették el a pongyolás virslihez hasonló ételt, viszont csak most próbáltam ki, mert el kellett használni egy leveles tésztát, és ez jó megoldásnak tűnt. A nevére nem emlékszem, sajnos a forrásra sem. Szerintem úgy néz ki, mintha baglyok lennének, úgyhogy elneveztem bagolyszemnek.:)
Nagyon finom, és jó alternatíva a leveles tészta-virsli kombinációjára.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát kinyújtjuk, megkenjük a ketchuppal, és megszórjuk a sajttal.
  2. A tészta két szélére teszünk két-két virslit, amiket feltekerünk úgy, hogy középen találkozzanak (tésztával elválasztva).
  3. Késsel 2 centis szeletekre vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.
  4. Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 802
elküldve: 14
receptkönyvben: 430
elkészítve: 19/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslis leveles, virsli tekercs

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

myldy
myldy Tue, 2014-02-18 11:17

Nyerő finomság! Nem macerás és még mutatós is! Több féle sósból mindenki ezt kóstolta először :) És utánna is kapós volt!
Köszönöm!
Szép napot, Ildikó

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-08-13 10:53

Tök jó, egyszerű, gyors, finom, még ha hirtelen bejelentkezik vendégség, akkor is , sőt!! :-o
Köszönöm.
Éva-Anyóca

317
leveles tészta 300 g
trappista sajt 60 g
ketchup 30 g
virsli 200 g