Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos háromszögek ahogy Edit készíti

Sajtos háromszögek ahogy Edit készíti
Sajtos háromszögek ahogy Edit készíti
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, 24 db „izmos” darab sült ki. Nagyon szeretjük, többször kerül az asztalunkra.

hozzávalók / 12 adag

tészta

krém

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt szétmorzsoljuk. 1,5 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót. A közepébe tesszük a megkelt élesztőt, az étolajat, a tojássárgákat, és langyos tejjel jól kidagasztjuk. Kelesztőtálba tesszük, majd duplájára kelesztjük.
  3. Közben elkészítjük a krémet. A tojássárgákat a sóval, vajjal krémesre keverjük.
  4. A megkelt tésztát két részre osztjuk. 3 mm vastagra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Megkenjük a fele krémmel, és feltekerjük.
  5. A tojássárgáját a tejföllel összekeverjük, a rudat lekenjük, és háromszögeket vágunk a tésztából.
  6. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, kicsit távolabb egymástól, mert különben összenőnek. Reszelt sajttal meghintjük. A másik tészta cipóval is így járunk el.
  7. 25 percet még kelni hagyjuk, és 190 fokra melegített sütőben szép pirosra megsütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×36 cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 8 824
elküldve: 3
receptkönyvben: 90
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
293 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, szilveszter
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

sajtos tekercs, sajttal töltött kelt háromszög, sós kelt tekercs sajttal töltve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Fri, 2016-04-01 21:01

Ez a "vajdasági sós" receptje. Évek óta fent van már az oldalon.

edit56
VnéEdit / edit56 Fri, 2016-04-01 21:22

Vajdasági vagy nem,azt én nem tudom.
Én a helyi napi lapból sütöttem,ami több,mint 20 éve jelent meg benne.

511
finomliszt 70 dkg
friss élesztő 5 dkg
1 ek
tojássárgája 2 db
tej 4 dl
cukor 2 csipet
napraforgó olaj 80 ml
tojássárgája 1 db
vaj 20 dkg
1 teáskanál
tojássárgája 1 db
tejföl 2 dl
sajt 15 dkg