r
Nosalty Logó

Halloweeni tökalakú kelt kalácsok

Akire
Halloweeni tökalakú kelt kalácsok
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sütihez

A töltelékhez

452
Kalória
10.2g
Fehérje
86.1g
Szénhidrát
7.5g
Zsír
141.5g
Víz
14.3g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
21g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sütihez

A töltelékhez

Összesen 452 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sütihez

A töltelékhez

Összesen 2715 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sütihez

A töltelékhez

Összesen 150 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    141.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 452 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1813.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    712 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    516.6 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    848.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 2715 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

A sütihez

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
  2. A tésztához valókat alaposan összedolgozzuk és kidagasztjuk. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.

A töltelékhez

  1. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ízesítjük a fűszerekkel.
  2. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 6 részre osztjuk. Kerekre formázzuk őket, majd hagyjuk állni 15 percet.
  3. Kinyújtjuk a kis gombócokat, megszórjuk zsemlemorzsával, megtöltjük almával (nagyon finom gesztenyével is), és összezárjuk őket, a zárás alulra kerüljön.
  4. Fogunk egy tetszőleges madzagot, ami természetesen tiszta és megkötjük úgy, hogy tök formát kapjunk.
  5. Langyos helyen pihentetjük még egy kicsit, míg a sütőnk bemelegszik.
  6. Utána megkenjük tojással a tetejét, ízlés szerint szórhatjuk magokkal.
  7. Előmelegített sütőbe 160°C-on 25 percig sütjük.
  8. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek