r
Nosalty Logó

Sajtos fonott zsemle

Happygirlkitchen
Sajtos fonott zsemle
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

636
Kalória
19.4g
Fehérje
103.6g
Szénhidrát
14.6g
Zsír
56.7g
Víz
4.9g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 636 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2544 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 636 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2028.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    414.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    226.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2544 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 251 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejbe ( kb. 3 ek) a cukorral elmorzsoljuk, lefedjük és hagyjuk, hogy felfusson. Közben a hozzávalókat kimérjük és elkezdjük bedagasztani. Kenyérsütő gépben vagy keverőgépben, de kézzel is lehet.
  2. A liszthez hozzáadjuk az olívaolajat, a joghurtot, majd a felfutott élesztőt. A langyos tejet fokozatosan adagoljuk a tésztához a sót pedig a legvégén adjuk hozzá. A tészta akkor jó, ha lágy és ruganyos, nem ragacsos.
  3. Letakarjuk és hagyjuk duplájára kelni. Lemérjük a tészta súlyát és 10 db egyenlő részre adagoljuk. A kimért adagokat finoman átgyúrjuk, majd 35-40 cm-es csíkot sodrunk belőle.
  4. Szemmértékkel 3 részre osztjuk őket, majd az alsó kétharmadból hurkot képezünk, és az alsó végét alulról összenyomjuk a csíkkal. Fontos, hogy a hurok ugyanolyan hosszú legyen, mint a kilógó rész. A kilógó véget alulról átdugjuk a hurkon.
  5. A hurok részen csavarunk egyet és az így keletkezett lyukon alulról átdugjuk a szabadon álló véget. Az elkészült fonatokat letakarjuk és hagyjuk újra kelni kb. 20 perc. Tetejére sajtot reszelünk vagy szezámmagot is szórhatunk, de önmagában is nagyon mutatós és finom.
  6. A sütőt 185 fokra előmelegítjük. A tészták tetejét lekenjük tojással, megszórjuk sajttal és mehet a sütőbe. (Én meg szoktam spriccelni vízzel még sütés előtt, kb. 25-30 perc alatt szépen megsül.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Croissant rizslapból

Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...