r
Nosalty Logó

Sajtos csirkemell formában sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Sajtos csirkemell formában sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 851 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3403 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 219 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2156.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    237 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    875 micro
Összesen 851 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    250.3 g

Zsír

  • Összesen
    221.9 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8625.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    1713 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    2982 mg
  • Nátrium
    3268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    947.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1609 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    749 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    1241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2420 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3499 micro
Összesen 3403 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 219 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Közben elkeverjük a tojást, tejfölt, lisztet, 15 dkg reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint finomra vágott petrezselymet adunk hozzá.
  3. Beleforgatjuk a húskockákat.
  4. Egy hosszúkás sütőformát vajjal kikenünk, morzsával megszórjuk, majd a baconnal kibéleljük úgy, hogy kicsit túl is lógjon.
  5. Ezután belesimítjuk a húsos masszát, ráhajtogatjuk a lelógó szalonnát, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a formát.
  6. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 50-55 percig sütjük (tűpróba!). Ha már nem ragad, és szépen egybeállt, kivesszük a sütőből, és a tepsibe óvatosan beleborítjuk, majd reszelt sajttal megszórjuk.
  7. Visszatesszük a sütőbe, amíg a szalonna szépen megpirul, és a sajt kissé megolvad rajta.
  8. A sütőből kivéve rövid ideig hűlni hagyjuk, csak azután szeleteljük fel (így könnyebb szeletelni).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x11x7
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7526
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajtos csirkemell formában sütve
Katharosz 489 recept

Ez az étel tulajdonképpen a sajtbundás csirke újragondolása.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ha nem láttál még hullámvasutazó virslit, most fogsz

A Gallio pulykafelvágottak új werkfilmjéből kiderül, hogy programozott robotkamera pásztázta a körhintázó szalámikat, a szellemeskedő pulykapárizsit és a hullámvasutazó virsliket. A stáb digitális animáció helyett igyekezett a legtöbb dolgot terepasztalon berendezve és mozgatva megvalósítani. Lessétek meg a nem mindennapi reklámot!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.