r
Nosalty Logó

Sajtos csirkemell formában sütve

Katharosz
Sajtos csirkemell formában sütve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

851
Kalória
62.6g
Fehérje
22.2g
Szénhidrát
55.5g
Zsír
237g
Víz
423.8g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
2.3g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 851 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3403 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2156.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    237 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    875 micro
Összesen 851 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    250.3 g

Zsír

  • Összesen
    221.9 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8625.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    1713 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    2982 mg
  • Nátrium
    3268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    947.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1609 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    749 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    1241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2420 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3499 micro
Összesen 3403 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

  1. A húst apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Közben elkeverjük a tojást, tejfölt, lisztet, 15 dkg reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint finomra vágott petrezselymet adunk hozzá.
  3. Beleforgatjuk a húskockákat.
  4. Egy hosszúkás sütőformát vajjal kikenünk, morzsával megszórjuk, majd a baconnal kibéleljük úgy, hogy kicsit túl is lógjon.
  5. Ezután belesimítjuk a húsos masszát, ráhajtogatjuk a lelógó szalonnát, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a formát.
  6. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 50-55 percig sütjük (tűpróba!). Ha már nem ragad, és szépen egybeállt, kivesszük a sütőből, és a tepsibe óvatosan beleborítjuk, majd reszelt sajttal megszórjuk.
  7. Visszatesszük a sütőbe, amíg a szalonna szépen megpirul, és a sajt kissé megolvad rajta.
  8. A sütőből kivéve rövid ideig hűlni hagyjuk, csak azután szeleteljük fel (így könnyebb szeletelni).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x11x7

Ez az étel tulajdonképpen a sajtbundás csirke újragondolása.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...