r
Nosalty Logó

Sajtos csirke ananásszal baconbe göngyölve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Bettika
Sajtos csirke ananásszal baconbe göngyölve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1407 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2815 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 176 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.7 g

Zsír

  • Összesen
    92.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4439.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    693 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1370 mg
  • Nátrium
    2095 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1407 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221.5 g

Zsír

  • Összesen
    184.2 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    787 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8879.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1385 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    2741 mg
  • Nátrium
    4190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1106.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    686 mg
  • Retinol - A vitamin:
    498 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 2815 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 176 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk.
  2. A szeletek egyik oldalát óvatosan 2-3 helyenbevagdossuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A másik oldalát szintén sózzuk, borsozzuk, de azt már nem vagdossuk be, nehogy szétessen. Én jó sok fűszert szoktam rátenni.
  3. Kb. 6-7 gerezd fokhagymát összetörünk, majd a szeletek mindkét oldalát bedörzsöljük vele.
  4. A lapka sajtot elharamadoljuk, felezzük, ahogyan a szeletre ráfér. Akár lehet duplán is, nagyon jó íze lesz tőle. (Az elkészítésnél cheddart használtam, de javaslom a füstölt sajtokat is mellé!)
  5. A sajtra ráhelyezzük az ananász szeleteket, ízlés szerint.
  6. Baconnel körbetekerjük a csirkét, ügyelve arra, hogy a baconszeletek szélei mindig a szelet alján legyenek (mivel így szépen összesül, nem kell tűzdelni).
  7. A szeleteket jénai tálba helyezem, kis olajat, 1,5 dl vizet öntünk alá, fóliával lefedjük.
  8. A sütőt akkor kapcsoljuk be, mikor a tálatbelerakjuk. (Én 180 fokon sütöttem, csak alsósütéssel, majdnem egy óráig, tökéletesre sült.) Körülbelül félidőnél levesszük a fóliát. Ha alsó-felső sütéssel készítjük, figyeljünk oda, kevesebb idő alatt elkészül!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12513
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajtos csirke ananásszal baconbe göngyölve
Bettika 1 recept

Nálunk a baconös ételek mindig nyernek, ezért gondoltam csirkemellel, sajttal párosítom. Az ananász fantasztikusan feldobta, az amúgy száraz húst. A tepsiben megmaradt szaftot a fiúk összekeverték a köretként készített krumplipürével, úgy ették. 10 perc alatt fogyott el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek