Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos csicseriborsó-főzelék

Sajtos csicseriborsó-főzelék
Sajtos csicseriborsó-főzelék
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak, mert imádom a csicseriborsót és a főzelékeket szintúgy.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Aprítóval zúzzuk pépessé a kicsumázott paprikákat, a megpucolt fokhagymákat és a vöröshagyma-fejünket.
  2. Mindeközben kezdjük el lepirítani a húsos szalonnakockákat, kevés zsiradék, olívaolaj hozzáadásával. Én a fokhagyma- és feketebors-olajat használtam, így én azokkal segítettem rá. Adagoljuk hozzá a fűszereket is, majd az aprított zöldségadalékot is. Öntsük fel egy kis vízzel, és főzzük egy darabig.
  3. Ezután adjuk hozzá a csicseriborsókonzervet, és pótoljuk vízzel, amennyiben szükséges.
  4. Főzzük kb. 20 percig, majd vegyünk ki belőle egy kevés adagot, amihez adjuk hozzá a tejfölt, és turmixoljunk rá egyet. Jöhet mindehhez a reszelt sajt mix. Ezzel sűrítjük be a főzeléket. Főzzük még 8-10 percig, hogy jól összeérjenek benne az ízek. Kóstoljuk, pótoljuk, ha valami szükséges.
  5. Tálaljuk akár husival vagy tojással, pirítóssal tetszőlegesen. Jó étvágyat!
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 1 144
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csicserifőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

528
füstölt szalonna 25 dkg
tv paprika 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
csicseriborsó konzerv 70 dkg
trappista sajt 5 dkg
parmezán sajt 5 dkg
tejföl 3 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
babérlevél 2 db
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 3 teáskanál