r
Nosalty Logó

Isteni finom, omlós, sajtos pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gábor a Házi Pék
Isteni finom, omlós, sajtos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1361 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5441 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 366 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2543.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    1364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    124 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    764 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 1361 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.3 g

Zsír

  • Összesen
    321.6 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1020 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10173.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    292 mg
  • Kálcium
    2042 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    2105 mg
  • Nátrium
    5455 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    527 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3056 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    823 micro
Összesen 5441 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 366 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az alapanyagok kimérése után a lisztet és a margarint vagy a vajat addig morzsoljuk össze, míg a zsiradék teljesen körülveszi a lisztszemcséket. Ezután hozzáadjuk a többi összetevőt, és alaposan összedagasztjuk. Arra figyeljünk, hogy a dagasztásnál a tojásból 1 db-ot és még egynek a sárgáját kell csak felhasználni, illetve a sajtból 120 g-ot.
  2. A bedagasztott tésztát pihentetjük 30 percig.
  3. A tésztaérés után a tésztát nyújtófa segítségével tetszőleges vastagságúra nyújtjuk (én 3-4 cm vastagságúra nyújtottam), a tetejét késsel nem túl mélyen megcsíkozzuk, majd egy pohár segítségével kiszaggatjuk, és papírozott sütőlemezre helyezzük kellő távolságra egymástól. A maradék tésztát mindig újragyúrjuk, és az előzőek szerint eljárunk mindaddig, amíg a tészta el nem fogy.
  4. Elrakás után a tetejüket 1 db felvert tojással átkenjük.
  5. Kelesztjük 35-50 percig a helység hőmérsékletétől függően, optimálisan langyos helyen.
  6. Közvetlen a sütés előtt még egyszer átkenjük a tetejét a felvert tojással, és sajttal díszítjük.
  7. Sütés: 250C°-ra előmelegített száraz légterű sütőbe berakjuk, a hőmérsékletet egyből visszaállítani 210C°-ra, és így sütjük tovább a pogácsák méretétől függően 13-20 percig (a képen látható pogácsák 17 percig sültek).
  8. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 582
  • Tegnapi nézettség: 63
  • 7 napos nézettség: 733
  • Össznézettség: 292164
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 18.

Ajánló

A pogácsát ajánlom különösen gulyáslevesek mellé, de igazából akár csak magában is kellemes fogyasztási élményt ad.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Gábor a Házi Pék 4 recept

Ez a recept mondhatni, hogy az egyik legjobb receptem, hiszen rengeteg ember elkészítette már, és mindenkinek rendkívül ízlett. Nagy szeretettel készítem, mert a család egyik nagy kedvence. YouTube csatornámon részletes receptvideóban is bemutatom az elkészítését.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek