Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtfalatkák

Sajtfalatkák
Sajtfalatkák
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom kis sajtfalatkák. Kitűnő leves mellé, de sörkorcsolyának sem utolsó.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük a sütőt elő.
  2. A tejet a vajjal együtt tegyük fel, és addig melegítsük, míg a vaj el nem olvad.
  3. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük addig, még össze nem áll. Pár percre félre rakjuk hűlni. 
  4. Robotgéppel keverjük bele a sajtot és a tojást. 
  5. Habzsákból kicsi gombokat nyomunk, és kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 22 835
elküldve: 4
receptkönyvben: 818
elkészítve: 10/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Bloemcake

Mióta szakács: 2011.01.07.
16 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: holland
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sajtpogácsák, sajtos sörkorcsolya

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bubbaboo
Bubbaboo Wed, 2015-01-21 13:59

Szia, víz kell bele vagy nem? A hozzávalók közt nincs de válaszban írtad... köszi :)

Bubbaboo
Bubbaboo Wed, 2015-01-21 13:57

Valamelyik válaszodban vizet írsz, de a hozzávalók közt nem találom...kell bele vagy nem, ha igen, mennyi? Nagyon köszönöm előre is! :)

arnika
arnika Thu, 2013-01-03 14:10

Ez valami döbbenetesen finom lett!!!!! A kisfiam is csak úgy falta! :) Még szerencse, hogy mindjárt dupla adagot csináltam belőle! :)

thesmilingone
thesmilingone / thesmilingone Thu, 2011-08-04 13:23

Remek ez a recept! Egyből dupla adagot sütöttem, és milyen jól tettem, mindkét szülőm sunyiban rájár amióta kivettem a sütőből :)

NoSalty
Nosalty / NoSalty Mon, 2011-05-16 06:47

Kedves Gabriella!
Tiéd lett 2011. május 15. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-05-16 09:25

Köszönöm szépen!

naty77
naty77 / naty77 Sun, 2011-05-15 20:52

én ezt nem sütőben szoktam megsütni, hanem serpenyőben és nem habzsákból, hanem kiszaggatva, de a tészta ugyanez. 5 perces pogácsaként találtam valahol, frissen isteni. ez is hasonlóan jó lehet. :D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-03-10 18:24

Szia Szelva,

Én most készítettem el egy snidlinges verziót, az is nagyon finom lett. Ma nagyon kevés idöm volt, így leves lesz és ezek a sajtfalatkák lesznek hozzá.

Egy pár dologra tudok gondolni, amiért folyékony lett.
1. Kimértél mindent pontosan? Itt olyan kicsi mennyiségekröl van szó, hogy nagyon fontos a pontosság. 10ml csak egy korty víz, de már ez a többlet nagyon meglazíthatja a tésztát.
2. Miurtán a tejben felolvasztottad a vajat, egyszerre hozzá adod a lisztet. Ekkor még nem zárod el a gázt (de vedd le a legalacsonyabb fokozatra). Egy fakanállal keverd össze a tésztát. Ekkor már össze kell állnia egy labdává.
3. Ezután a müvelet után hagyd tényleg hülni.
4. Miután belekevered a tojást, kicsit folyékonyabb lesz (ez a tojás nagyságától is függ), de a hozzáadott sajttal ismét erösíted.

Ha gondolod itt megnézheted a készítés müveletét képekben. így láthatod a tészta állagát. http://gabriellakonyhaja.blogspot.com/2011/02/karfiolleves-sajtfalatkakk...

Sok sikert!!

szelva
szelva Wed, 2011-03-09 22:46

Sajnos nekem nagyon folyékony lett a tészta, mindenből duplán fogtam.Szerinted miért?De megoldottam, muffin formába beleöntöttem 12db fini "pogácsám" lett.Sőt miután kisült elképzeltem, hogy nagyon finom lenne benne, akár sonka, hagyma, zöldéségek is.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-03-03 18:59

Szia,
Igen, azt azért hívják képviselöfánknak. Könyü, égetett tészta
Ez töményebb, ropogósabb és vaskosabb tészta. A neve: kaassoesjes

A mennyiség természetesen attól függ, milyen nagyságúakat nyom ki az ember. Én gomb nagyságúakat, bár magasakat nyomtam és kb. 15 db jött ki belöle.

Szép estét neked!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-03-03 18:54

nem akarok senlkit bantani, nem celom, egyedul a dozirozas az, amin megakadtam
a technologia az egetett teszta keszitesehez hasonlo - kepviselofank - de az adagok ott recepttol fuggoen 20 darabhoz 20 deka koruli lisztet adnak 2-2.5 deci folyadekhoz. Ehhez viszonyitom a fel deci folyadekot es 3 deka lisztet.

Keszseggel elfogadom, hogy ennyibol erdemes kesziteni, de mekkora lesz kisutve es kb. hany darab jon ki belole? (sorkorcsolya)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-03-03 18:41

Kedves spatak,

Valószínüleg azért hangzik sületlenségnek, mert még soha nem készítettél "kaassoesjet" és nem is hallottál róla.
Mást erre a bejegyzésedre nem tudok mondani... Nem hiszem, hogy a képem alapján olyan nagyon nagy sületlenségnek látszik a receptem.

viola01
Hagymafaló / viola01 Sat, 2015-02-07 13:45

Rákerestem erre a kaassoesjesre. A gond csak az, hogy fogalmam nincs, milyen nyelvűek ezek a receptek, amiket találtam rá, szóval ha már felcsigáztál, mondd el kérlek: az is sajtból van? Mert hasonlóan néz ki, mint a tied, viszont több helyen is krémekkel megtöltve találtam meg. A neve alapján valami északi dologra tippelek, de finn az nem lehet. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-03-03 18:28

ebbol mennyi lesz?
ket es fel deka vaj, fel deci tej, 3 dkg liszt?
ez elegge nagy suletlensegnek tunik!

viola01
Hagymafaló / viola01 Sat, 2015-02-07 13:40

Szerintem az alap créme brulée receptje is sületlenségnek hangzik a mennyiségeket tekintve, mégis a világ egyik legtökéletesebb édessége. ;)

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Thu, 2011-03-03 16:31

Hát ez nagyon jól hangzik, de mondjuk még kis zöldség apróra vágva bele (kevesebb liszt így) és kész a köret! :o)

140
vaj 25 g
tej 50 ml
finomliszt 30 g
sajt 5 dkg
tojás 1 db