Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sacher-torta EgyszerűÉsNagyszerű-től

Sacher-torta EgyszerűÉsNagyszerű-től
Sacher-torta EgyszerűÉsNagyszerű-től
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első alkalommal édesapám születésnapjára készítettem el a tortát. Nagy örömömre nagyot aratott a szülinapi meglepetés.

Két réteg omlós, csokoládés tészta öleli a kellemesen savanykás baracklekvárt.

Tökéletes egyensúlyban!

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk, lisztezzük ki a tortaformát.
  2. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjéhez adjunk csipet sót, és verjük kemény habbá.
  3. A tojások sárgáját a cukorral verjük habosra, keverjük hozzá a 26 dkg olvadt vajat, a kakaót, 10 dkg reszelt csokoládét.
  4. A felvert habot adjuk a kakaós masszához, majd keverjük hozzá a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát.
  5. Öntsük a masszát az előkészített formába, és egyenletesen oszlassuk el.
  6. Az 1. pontban írt hőfokon süssük meg a tortát 30-35 perc alatt (tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e).
  7. Formából kivéve hűtsük ki a tortát. Vízszintesen vágjunk 4 lapot, és a lapok mindkét felületét kenjük meg baracklekvárral, majd fordítsuk össze a két lekváros felületet.
  8. Vékonyan kenjük meg a tortat tetejét és oldalát is lekvárral, és várjunk pár percet, amíg kissé beszívódik.
  9. Vízgőz fölött olvasszuk meg a maradék 24 dkg csokoládét, adjunk hozzá a 8 dkg vajat és 1 ek vizet, majd alaposan keverjük össze.
  10. Csurgassuk a torta közepére a folyékony csokoládét, majd a perem felé egyenletesen oszlassuk el, és a lefolyó mennyiségből vonjuk be az oldal részét.
  11. Hagyjuk hűlni. Igény szerint díszíthető.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 43 147
elküldve: 15
receptkönyvben: 230
elkészítve: 15/19
Facebookon megjelent: -

szakács

EgyszerűÉsNagyszerű

Mióta szakács: 2013.05.18.
4 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Sacher torta, csokoládétorta baracklekvárral, gyors Sacher-torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gretita
Gretita Thu, 2016-07-14 22:14

Jaj!
Fogalmam sincs, hogy kipróbálta-e a "szerző",de finom, már nyersen is jó a tészta, viszont egyrészt összeesik, másrészt már a teteje rég meg van égve, amikor belül még folyik. :( hát szomorú vagyok, de legalább kreatívnak kell lennem holnapra a barátnőm szülinapjára. :D
Azért ha valaki mégis nekiesik, és sikerül, leírhatná részéletesen, mert gyakorlott háziasszonynak mondanám magam, szóval nem tudom, miért nem sikerült ez most.

édesség01
édesség01 Sun, 2013-12-08 12:57

Szia!

Épp szülinapi torta készítés előtt állok, és a Te recepted is szerepel a listán. Kb. hány cm magas ez a torta? Emeletes tortát szeretnék készíteni, aminek ez lenne az alsó része, és nem tudom, nem-e lenne túl alacsony.
Előre is köszi a választ!:)

532
étcsokoládé 34 dkg
vaj 34 dkg
cukor 20 dkg
finomliszt 20 dkg
tojás 4 db
cukrozatlan kakaópor 30 g
szódabikarbóna 2 kk
sütőpor 1 kk
1 csipet
sárgabaracklekvár 4 ek