r
Nosalty Logó

Sacher torta Ana konyhájából

Ana's Kitchen
Sacher torta Ana konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

329
Kalória
4.6g
Fehérje
38.9g
Szénhidrát
17.4g
Zsír
26.5g
Víz
100.8g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
28g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Alap

Töltelék

Bevonat

Összesen 329 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Alap

Töltelék

Bevonat

Összesen 3279 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Alap

Töltelék

Bevonat

Összesen 361 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 329 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    173.6 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1008 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2196.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    980 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    388.6 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    265 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1087 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1050 micro
Összesen 3279 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 361 kcal

Elkészítés

Alap

  1. A sütőt 160 C fokra előmelegítjük. A csokoládét felolvasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. Ezután egy tálban habosra keverjük a vajat a por- és vaníliás cukorral. Óvatosan hozzákeverjük a tojássárgáját.
  3. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkeverjük, hozzáadjuk a kristálycukrot és kemény habbá verjük.
  4. Az olvasztott csokoládét hozzáadjuk a tojássárgás masszánkhoz és lassan hozzáadagoljuk a tojásfehérjehabot és a lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük és az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük!) A megsült tortáról a sütőpapírt levesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.

Töltelék

  1. Ha kihűlt a tortalap, ketté vágjuk. Az alsó lapra kenjük a lekvárt, ráhelyezzük a tortalap tetejét, és az egészet bekenjük lekvárral. Kicsit dermedni hagyjuk.

Bevonat

  1. A bevonat elkészítéséhez felforraljuk a tejszínhabot és a csokira öntjük. Picit állni hagyjuk, ezután óvatosan összekeverjük.
  2. A bevonatot lendületesen, egyetlen mozdulattal a tortára öntjük, majd azonnal egyenletesen eloszlatjuk és egy spatulával vagy nagyon széles pengéjű késsel elsimítjuk.
  3. Sacher csokival vagy tejszínhabbal díszítve, felszeletelve kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Nosalty stories

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek