Nosalty Logó

Rumos-vaníliás cupcake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Giovanna
Rumos-vaníliás cupcake
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A muffinhoz

A krémekhez

Összesen 1254 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A muffinhoz

A krémekhez

Összesen 5012 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A muffinhoz

A krémekhez

Összesen 317 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    75.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1387.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.2 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    707 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    668 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 1254 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    303.2 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5551.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1668 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    2137 mg
  • Nátrium
    1368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529 g
  • Cukor
    287 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2829 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    287 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2671 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1885 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 5012 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 317 Kcal

Hozzávalók

A muffinhoz

A krémekhez

Elkészítés

A muffinhoz

  1. Elsőként elkészítjük a muffin tésztát. Ehhez a tojásokat a cukrokkal fehéredésig verjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, enyhén olvasztott vajat, sót, fahéjat, és egynemű masszává dolgozzunk össze.
  2. A "nedves alapanyagokhoz" hozzákeverjük a "szárazat", tehát a kétféle lisztet és a sütőport, majd közepesen sűrű tésztává keverjük össze. Kanál segítségével a formákba adagoljuk (a 12-es muffin sütő formát megtölti), és 25 perc alatt 180 fokon megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  3. Amíg sül a muffin, elkészítjük a krémeket. Ehhez a 4 dl tejből pudingporból 2 ek cukorral sűrű pudingot főzünk. A tűzről levéve kétfelé vesszük.
  4. Az egyik feléhez keverjük a margarin felét, 1 cs vaníliás cukrot, igény esetén sárga ételfestéket (pár csepp) és 2 ek cukrot, majd habosra keverjük.
  5. A másik feléhez keverjük az előzőleg rumaromába áztatott, majd apróra vagdosott mazsolát, pár csepp piros ételfestéket, 2 ek cukrot és a vaj másik felét, habosra keverjük.
  6. Az elkészült, kihűlt muffinok tetejét krémmel, kanál segítségével megkenjük, tortadarával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 80 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1428
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Giovanna 46 recept

A családban nálunk népszerű a muffin minden változata. Ezt a cupcake-stílusút jobbára alkalmakkor veszem elő, legutóbb Anyák napjára leptem meg vele édesanyám és anyósom. Gyerekzsúrokra, farsangokra is látványos, finom, egyszerűen elkészíthető édesség.

Hozzászólások

Hozzávalók

A muffinhoz

A krémekhez

Címlapról ajánljuk

Egy valamire azért mégis jó lehet a halolaj-kapszula

A halolajas étrend-kiegészítőkre korábban azt mondták, megelőzhető velük az agyműködés romlása – egy komoly amerikai kutatás azonban kimutatta, hogy nincs semmiféle összefüggés a kapszulák szedése és az agyi leépülés között. Egyvalamire azonban talán mégis jók ezek az étrend-kiegészítők: egy kutatás szerint csökkenthetik a mellrák kialakulásának kockázatát.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek