Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás-túrós kiflifelfújt

Vaníliás-túrós kiflifelfújt
Vaníliás-túrós kiflifelfújt
33 perc / előkészület: 5 perc főzés: 3 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt egy szlovák oldalon találtam, nagyon finom főételnek vagy desszertnek is. Ami a lényeg, gyorsan elkészül.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A kifliket felkarikázzuk. A pudingot a fél liter tejben az egy zacskó vaníliás cukorral megfőzzük.
  3. A 250 ml tejben elkeverünk 1-2 ek cukrot és egy tojást, ebbe a keverékbe beáztatjuk a kiflikarikákat.
  4. Egy jénai tálat kikenünk, kiszórjuk kristálycukorral, és belerakjuk a beáztatott kifliket. Erre rétegezzük az almát (reszelt vagy szeletelt), leöntjük a pudinggal, és erre rakjuk a maradék beáztatott kifliket. A túrót a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással összekeverjük, és rákenjük a kifli tetejére.
  5. Letakarjuk alufóliával, és betesszük sülni 15-20 percre. Levesszük a alufóliát, és sütjük, amíg megpirul, kb. 5 percig.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 24 075
elküldve: 5
receptkönyvben: 295
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kiflifelfújt, almás zsemlefelfújt pudinggal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Sun, 2012-10-28 10:07

Nagyon finom és tényleg pikk-pakk összedobható desszert, mi nagyon szeretjük. Olyan házias-nagymamás hangulatot varázsol az ebédlőnkbe :).

noranizza
noranizza Fri, 2011-04-29 20:54

Nagyon szeretem a vaníliát és az ilyen egyszerű recepteket. Köszönöm az ötletet!

Boribon
Boribon / Boribon Mon, 2011-04-25 02:32

Hat igen, olyasmi lesz az allaga, mint a makos gubanak, mert abban is aztatott kifli van. En szeretem az ilyen pempos-bebipapis kajakat. Persze izles kerdese.

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2011-04-24 03:48

Hogyhogy nyers maradt? Ilyet en is szoktam csinalni, vajaskenyer-puding neven fut (kenyerbol van es nem kiflibol) es annak kb. 30 perc sules kell, pedig azon sokkal tobb nyers tojas van, mint ezen. Raadasul itt a puding mar meg van fozve, ugyhogy eleve nem maradhat nyers. Az edenyt elotte ki kell vajazni es igen, valoban kanallal kell kiszedni, ugyanis ez puding es nem pedig szeletelheto suti. Bocs, hogy beleszoltam, ezek csak az en tapasztalataim. Kellemes Husvetot!

kbetti84
kbetti84 Sun, 2011-04-24 06:46

Gusztustalanul szottyos volt a közepe, lehet, hogy a cím tévesztett meg: felfújtat vártam, nem pudingot :)

kbetti84
kbetti84 Sat, 2011-04-23 15:29

Elkészítettem, de soha többet. A közepe bő egy órás sütés után is nyers maradt, kanállal kellett kimerni a formából. Az edény szélére pedig úgy ráragadt a massza, hogy csoda lesz, ha ki tudom tisztítani. Pedig nem vagyok kezdő szakács.

599
kifli 6 db
tojás 2 db
tej 750 ml
tehéntúró 250 g
alma 2 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 2 ek
porcukor 2 ek
mazsola 1 marék