r
Nosalty Logó

Petrezselyem pestó medvehagymával

Vivike
Petrezselyem pestó medvehagymával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

592
Kalória
4.1g
Fehérje
10.1g
Szénhidrát
61.4g
Zsír
44.2g
Víz
-
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
891mg
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 51% Zsír
Összesen 592 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 51% Zsír
Összesen 7096 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 51% Zsír
Összesen 481 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 51% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    649 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1897 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2088 micro
Összesen 592 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 51% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    737.2 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    531 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3318 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    1269 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    549 mg
  • Foszfor
    1084 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    121.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    530.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1895 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    125 mg
  • C vitamin:
    668 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7793 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    740 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22758 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25061 micro
Összesen 7096 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 51% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    528 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1543 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1699 micro
Összesen 481 kcal

Elkészítés

  1. A petrezselymet jó alaposan megmossuk, a hosszú szárától megszabadítjuk. Én a vékonyabb szárakból szoktam rajtahagyni. Konyharuhákkal bélelt tálcára tesszük, jól leszárítjuk. A medvehagymával ugyanezt elvégezzük. Nem baj, ha nem teljesen száraz, de semmiképp ne legyen vizes. A fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk, azt is leszárítjuk.
  2. Egy aprítógépbe teszünk a petrezselyemből, medvehagymából, mandulából, fokhagymából, megsózzuk, borsozzuk, öntünk rá olívaolajat, és nem teljesen pépesre aprítjuk. Amikor azt gondoljuk, hogy elég apró, de nem teljesen pépes, kiöntjük egy tálba. Ezt addig ismételjük, amíg tart a hozzávalókból.
  3. Ha minden készen van, után-ízesítjük sóval, borssal, olívaolajjal, és teljesen tisztára mosott üvegecskékbe tesszük. Mehet a hűtőbe. Nekem ez a mennyiség 1-2 hétnél nem szokott tovább tartani.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p

Tavasszal készítettem először medvehagymából pestót, sőt addig még semmiből sem készítettem, de nagyon finom lett, nagyon hamar el is fogyott. Fagyasztottam ugyan medvehagymát, de nem akartam csak fagyasztottból készíteni. Aztán itt az oldalon keresgéltem különféle pestót. Mivel imádom a petrezselymet, gondoltam, az lesz az én szószom. De nem ízlett, túl petrezselymes volt. Aztán gondoltam, hogy a fagyasztott medvehagymából hozzáteszek, hátha nem rontja el. Hát nem rontotta el, sőt nagyon finom lett, el is fogyasztottam kb. másfél hét alatt a képen látható 8 üvegcsével. Mindenhez ezt ettem, reggelinél a vajas kenyérre kenve, ebédre tésztához, vacsorára szintén valamilyen kenyérhez. Egyszerűen fantasztikus volt. Azóta készítettem már medvehagyma helyett szárított paradicsommal, az is nagyon finom lett.

További receptek

Almaméz

Sok almád termett, vagy pont mindenki almát vásárolt a családban, és nincs kedved, időd almás pitét sütni belőle? Akkor készíts almamézet, most az őszi almákból lesz a legfinomabb!

Gréti

Meggymártás

Imádjuk a meggymártást, többek között a meggyszezont is azért várjuk minden évben, hogy lehessen frissen készíteni ezt az igazán magyaros fogást - és persze eltenni a meggyből, hogy az ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...