Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petrezselyem pestó medvehagymával

Petrezselyem pestó medvehagymával
Petrezselyem pestó medvehagymával
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavasszal készítettem először medvehagymából pestót, sőt addig még semmiből sem készítettem, de nagyon finom lett, nagyon hamar el is fogyott. Fagyasztottam ugyan medvehagymát, de nem akartam csak fagyasztottból készíteni. Aztán itt az oldalon keresgéltem különféle pestót. Mivel imádom a petrezselymet, gondoltam, az lesz az én szószom. De nem ízlett, túl petrezselymes volt. Aztán gondoltam, hogy a fagyasztott medvehagymából hozzáteszek, hátha nem rontja el. Hát nem rontotta el, sőt nagyon finom lett, el is fogyasztottam kb. másfél hét alatt a képen látható 8 üvegcsével. Mindenhez ezt ettem, reggelinél a vajas kenyérre kenve, ebédre tésztához, vacsorára szintén valamilyen kenyérhez. Egyszerűen fantasztikus volt.

Azóta készítettem már medvehagyma helyett szárított paradicsommal, az is nagyon finom lett.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Aki szereti, szinte mindenbe teheti. Nagyon finom vajas kenyérre kenve akár felvágottal, de tésztára sajttal is nagyon finom. Salátába is lehet keverni, különleges ízt ad neki.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A petrezselymet jó alaposan megmossuk, a hosszú szárától megszabadítjuk. Én a vékonyabb szárakból szoktam rajtahagyni. Konyharuhákkal bélelt tálcára tesszük, jól leszárítjuk. A medvehagymával ugyanezt elvégezzük. Nem baj, ha nem teljesen száraz, de semmiképp ne legyen vizes. A fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk, azt is leszárítjuk.
  2. Egy aprítógépbe teszünk a petrezselyemből, medvehagymából, mandulából, fokhagymából, megsózzuk, borsozzuk, öntünk rá olívaolajat, és nem teljesen pépesre aprítjuk. Amikor azt gondoljuk, hogy elég apró, de nem teljesen pépes, kiöntjük egy tálba. Ezt addig ismételjük, amíg tart a hozzávalókból.
  3. Ha minden készen van, után-ízesítjük sóval, borssal, olívaolajjal, és teljesen tisztára mosott üvegecskékbe tesszük. Mehet a hűtőbe. Nekem ez a mennyiség 1-2 hétnél nem szokott tovább tartani.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 129
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Vivike

Mióta szakács: 2013.01.18.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pesto petrezselyemmel és medvehagymával, petrezselyem pesto mandulával és medvehagymával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

592
petrezselyem 10 csokor
medvehagyma 1 csokor
mandula 10 dkg
fokhagyma 3 fej
olívaolaj 8 dl
himalája só 0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint