Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozspalacsinta túrós mazsolás töltelékkel

Rozspalacsinta túrós mazsolás töltelékkel
Rozspalacsinta túrós mazsolás töltelékkel
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ki akartam kísérletezni a palacsintasütést rozslisztből. A roszliszt nagyon egészséges, rengeteg vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, viszont a sikértartalma eltér a búzalisztétől, sokkal nedvesebb.
A palacsinta ízre nagyon finom lett, DE! Csak akkor álljunk neki, ha tényleg van türelmünk, mert nem úgy sül, mint a normál fehér lisztes palacsinta. Alacsonyabb hőfokon kell sütni, csak jó minőségű palacsintasütőt használjunk, mert így is ragad a palacsinta, és nehezen forgatható.
Kárpótlás, hogy rendkívüli módon magas tápanyagú finomságot tudunk az asztalra tenni, ami nem került egy vagyonba.


hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Ha növényi tejjel készítjük, a lakto vegetáriánusok diétájába is belefér, nekik persze fahéjas tölteléket ajánlanék a túró helyett.
Önmagában is finom.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat az édesítővel és az olajjal összehabarjuk.
  2. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet és a lisztet
  3. Vízzel lazítjuk.
  4. Palacsintasütőbe egy csepp olajat rakunk, és felmelegítjük, majd alacsony hőfokon kisütjük a palacsintákat.
  5. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, ezzel tálaljuk a palacsintát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 010
elküldve: 2
receptkönyvben: 74
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Lia-Mia

Mióta szakács: 2009.12.21.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rozsos palacsinta túróval töltve, túró-mazsolás rozspalacsinta, rozspalacsinta túróval töltve, túrós-rozsos palacsinta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Liza88
Liza88 Mon, 2011-05-09 21:52

Megsütöttem én is, nekem túl híg lett recept alapján, úgy nem lett palacsinta formája. Persze lehet azért, mert nem túl minőségi a palacsintasütőm + elektromos a főzőlapom, az meg talán nem melegít eléggé. :) Mindenesetre tettem még hozzá lisztet, így már sikerült palacsinta állagúra sütnöm, de tényleg nagy türelem kell hozzá. Én a kísérletezéssel együtt 1 óra alatt kb. 6 palacsintát tudtam kisütni. Hozzá kell tenni, hogy kezdő konyhatündér vagyok. Nade a lényeg, hogy finom ez a palacsinta és egészséges!

Fésűsné
Fésűsné Thu, 2011-02-24 12:15

Megsütöttem. Tényleg sokáig kell sütni, de nagyon finom lett.
Annyit változtattam, hogy tettem bele egy kis mézet, és egy kevés sütőport.
(Én mindig teszek a hagyományos palacsintába is mézet és sütőport.)

Lia
Lia-Mia / Lia Mon, 2011-02-28 19:56

Örülök. hogy sikerült!! Nem kis vállalkozás a rozspalacsinta, de tényleg finom!!!

548
teljes kiőrlésű liszt 200 g
szójatej 5 dl
ásványvíz 5 dl
porcukor 50 g
tojás 2 db
olívaolaj 2 ek
tehéntúró 25 dkg
tejföl 3 ek
mazsola 10 dkg