Kakaókrémes piskótatorta

- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
83g tojás104 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A krémhez
-
20g finomliszt73 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
10 kcal
-
125g tej70 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
11 kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
A krémhez
-
80g finomliszt291 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
500g tej280 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
46 kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
20.6g tojás26 kcal
-
7.5g cukor29 kcal
-
7.5g finomliszt27 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
A krémhez
-
5g finomliszt18 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
31.2g tej17 kcal
-
12.5g vaj90 kcal
-
12.5g porcukor48 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 51.1 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 378 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 722.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 246 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.1 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 69.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 458 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 229 mg
-
Retinol - A vitamin: 452 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 376 micro
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 77.8 g
Zsír
-
Összesen 204.5 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2891.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 842 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 986 mg
-
Nátrium 696 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 536.6 g
-
Cukor 371 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 279.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1833 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 914 mg
-
Retinol - A vitamin: 1807 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1505 micro
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
6 púpozott ek cukor
-
6 púpozott ek finomliszt
-
0.3 citromból nyert citromhéj
A krémhez
-
4 púpozott ek finomliszt
-
2 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 dl tej
-
20 dkg porcukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt előmelegítjük 170°C fokra.
- A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
- Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a citromreszeléket. Végül laza mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet.
- Sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük.
- A krémhez a lisztet, a 2 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot csomómentesen elkeverjük a tejjel. Állandó keverés mellett sűrűsödésig főzzük. Ha kész, kihűtjük, közben többször megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.
- A vajat habosra keverjük a porcukorral.
- A kihűlt főtt krémet kanalanként hozzáadjuk a cukros vajhoz, és azzal is habosra keverjük.
- Legvégül keverjük bele a kakaóport. (Ha díszíteni akarunk, hagyjunk a fehér krémből 1-2 evőkanálnyit.)
- A piskótát 3 lappá vágjuk, és a krémmel megtöltjük úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson.
- Tetszőlegesen díszítjük, és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megszilárduljon.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 22
- Sűtés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 58
- 7 napos nézettség: 577
- Össznézettség: 199706
- Feltöltés dátuma: 2010. október 30.
Ajánló
Ha biztos sikert akarunk a piskótával, akkor nagy szögletes tepsiben süssük. Hamarabb kész van, és biztos, hogy átsül. Ilyenkor keresztben-hosszában kettévágom, és négy lapos szögletes torta lesz belőle. A képen is ilyen van. Ja, és még senki nem reklamált miatta. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Sokszor készítem ezt a tortát, mert hamar megvan (a gépi habverő hatalmas segítség ilyenkor), s nincs benne semmi bonyolult. Egy időben beleuntam, és mindenféle más tortákkal kísérleteztem. Szépek lettek (hellyel-közzel), finomak is lettek, nem volt velük probléma, de valahogy sose fogytak olyan sebességgel, mint ez. A családom finoman az értésemre adta, hogy nagyon szeretik a tortáimat, de ha kérni lehetne, szülinapjukra inkább ezt süssem. Ám legyen! Amit az ünnepelt kíván! Sütöm is szívesen. A kísérletezések meg megmaradtak a saját szülinapjaimra, akkor készülnek (általam persze) a másféle torták, mert ugye a szülinapos kívánsága az szent. :)
Hozzászólások
Szia! Ez nagyon guszta!!Hozzáfogok megsütni,minden van itthon,ami kell. Süt?por nem kell bele?
Szia! Én nem szoktam tenni bele, de lehet 1 kiskanállal a lisztbe keverve, van, aki úgy készíti.
Kedves Fahéj! Elkészítettem ezt a remek süteményt. Amilyen rosszul indult, /leégettem a f?zött krémet/ olyan jól végz?dött. Osztatlan sikert aratott. Köszi a receptet!
Kedves Szemcsy! Az a lényeg, hogy végül azért jól sikerült! Bizony,a f?zött krém könnyen leég. Folytonosan kell keverni. Én habver?vel szoktam, és tripla aljú rozsdamentes edényben, úgy azért könnyebb elkészíteni. Valamint, amint bugyogni kezd, le kell venni a lángot kicsire. Örülök, hogy Nektek is bevált ez a süti. Üdv: Fahéj
Szia! Tegnap megsütöttem! Szülinapot ünnepeltünk és nagy sikere volt! Köszi a receptet:)
Szia Judit! Örülök, hogy ízlett! A receptet pedig természetesen nagyon szívesen! Üdv:Fahéj
Szia, ezt a sütit már más fél hét alatt 2x csináltam meg:) isteni finom, ez a fajta krém hihetetlen fini, én mikor másodszorra csináltam, mindenb?l dupla adagot tettem, mert nekem nem 20 cm, henem 37 cm a tepsim, és így jó magas lett 12 tojásból:)))) Kösziii!
Szia Mókusmama! 12 tojásból? Nem semmi! :)) De ha egyszer finom, akkor simán elfogy a dupla mennyiség is, az biztos! Jó étvágyat hozzá! :)
Én is elkészítettem a tortát és nagyon-nagyon finom lett. A recept tökéletes, minden els?re sikerült és még életem els? f?zött krémje sem égett le :-) Hálás köszönet ezért a finomságért!
Én is köszönöm a dicsér? szavakat! Örülök, hogy bevált a receptem. Üdvözlettel: Fahéj
Nagyon finom a tészta és a krém is (bár az enyém kissé folyós lett). Köszi a receptet! Mariann
Köszi a dicséretet! A f?zött krémet nagyon s?r?re kell f?zni, a margarin vagy vaj meg legyen jó hideg, akkor keményebb lesz a krém. Meg amíg a h?t?ben áll a süti, addig is keményedik a krém, mert egyrészt h?l, másrészt a tészta is szív el a nedvességb?l. Szívesen a receptet! Fahéj
én csak a krémet készítettem el, mert csokikrémet kerestem, jól sikerült, nagyon egyszer? és finom, bár nekem ennyi cukorral édes lett úgyhogy legközelebb kevesebbel csinálom, ezt annak is tudom ajánlani akinek esetleg le szoktak égni a f?zött krémek, talán így kevésbé fog
Eredetileg 25 dkg cukor kéne bele, de én is levettem bel?le. S?t, azóta már rájöttem, hogy én még ennél is valamivel kevesebbel készítem, mert nem szoktam mindig mérleggel mérni, néha csak kanállal, és én 1 kanál cukrot 3 dkg-nak számoltam, pedig az kevesebb, így a 20 dkg cukor nálam néha csak 17-18 deka, és az is elég. Persze ez attól is függ, ki milyen édesszájú. :)
Szia, nagyon guszta, én is kipróbálom! Csak jelzem, hogy a képen 4 emeletes a süti, a receptben meg azt írtad, hogy 3 részre kell vágni a piskótát... :) Üdv, Timi
Kedves Timi! Ha tortaformában sütjük, akkor vágjuk 3 darabbá, ezt így is írtam a receptben. Viszont az "Ajánlat"-ban írtam le, hogy én nagy tepsiben is szoktam készíteni, és akkor vágom 4 darabba, s a képen is épp ilyen szerepel, ezt is megemlítettem, és nem a tortaformás változat. De mindez lényegtelen, sikerüljön, és akkor mindegy, hány lapban van. A nagy tepsi el?nye annyi, hogy hamarabb kész van, mert vékonyabb rétegben sül a piskóta. Viszont így a tortánk szögletes lesz, de ha valakit ez nem zavar, akkor mért ne... :) Üdv: Fahéj
A torta szuper, mi is szülinapot ünnepeltünk vele, és annyira ízlett mindenkinek, hogy ilyen hamar torta nálunk még nem fogyott el. !:) Köszönjük szépen. (A krémet legközelebb hidegebb vajjal csinálom, akkor keményebb lesz, mint most.)
Ennek örülök! Ha nem vagy margarinellenes, akár margarinnal is meg lehet csinálni a krémet, azzal mindig keményebb lesz. Viszont a vaj meg fincsibb... :) Üdv: Fahéj
Szia! Mennyi kakaót teszel bele? Ill. hány gramm porcukor kell a vajhoz, amit habosra keverünk? Köszi : Évi
A Hozzávalóknál minden pontosan le van írva. Üdv: Fahéj
Köszönöm, tényleg... Valamiért nem vettem észre.
A krémr?l annyit hogy: <3
Remélem, ez azt jelenti, finom! :)))
Szia! Szeretném holnap elkészíteni tepsiben. Az lenne a kérdésem,hogy magas falú tepsiben vagy gáztepsiben kell sütni?
Szia! HA szögletes lapot akarsz,a mit majd eldarabolsz, akkor gáztepsiben, nincs szükség a magas falúra, mert nem lesz olyan vastag a tészta, kb. 2 cm. Üdv: Fahéj
Szia! Én holnapra tervezem a torta sütést. :) Az lenne a kérdésem, hogy ha fele ekkora méret? süt?be sütöm, akkor fele ennyi hozzávaló kell igaz? Üdv: Adry
Kedves Adry! Megpróbálhatod persze úgy is, hogy mindent elfelezel. De akkor a tortád is csak feleakkora lesz! Azt is megteheted, hogy teljes adagot sütsz, akkor viszont kétszer akkora vastag lesz a piskótád, de azt meg el lehet vágni keresztbe. Úgy is sütheted, hogy egy kerek formában, és elvágod 2-3 részre. Akkor egy picit tovább kell sütni, mert vastagabb a tészta. Üdv: Fahéj
15,5 cm-es formában sütöttem, fél adaggal. :) Aranyos pici lett. Nem akartam nagyot, mert az nem fogyott volna el. Remélem anyu örülni fog neki, szülinapi meglepi! :) Üdv: Adry
Jaj, de aranyos vagy, hogy saját sütés? tortával kedveskedsz az anyukádnak! Száz százalék, hogy nagyon fog neki örülni!!! :) Szép hétvégét: Fahéj
Megsütöttem, isteni finom! Gratula a recepthez! Üdv Manó
Örülök, hogy tetszik! :) Üdv: Fahéj
Szia. Finom lett a torta. Köszi a receptet!
Szívesen! Örülök, hogy bevált a recept. :)