Nosalty Logó

Kakaókrémes piskótatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Ezen a képen: Kakaókrémes piskótatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1065 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4258 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 265 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    722.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.1 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 1065 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    204.5 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2891.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    696 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.6 g
  • Cukor
    371 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1833 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    914 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1505 micro
Összesen 4258 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 265 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 170°C fokra.
  2. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
  3. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a citromreszeléket. Végül laza mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük.
  5. A krémhez a lisztet, a 2 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot csomómentesen elkeverjük a tejjel. Állandó keverés mellett sűrűsödésig főzzük. Ha kész, kihűtjük, közben többször megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.
  6. A vajat habosra keverjük a porcukorral.
  7. A kihűlt főtt krémet kanalanként hozzáadjuk a cukros vajhoz, és azzal is habosra keverjük.
  8. Legvégül keverjük bele a kakaóport. (Ha díszíteni akarunk, hagyjunk a fehér krémből 1-2 evőkanálnyit.)
  9. A piskótát 3 lappá vágjuk, és a krémmel megtöltjük úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson.
  10. Tetszőlegesen díszítjük, és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megszilárduljon.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sűtés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 58
  • 7 napos nézettség: 577
  • Össznézettség: 199706
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 30.

Ajánló

Ha biztos sikert akarunk a piskótával, akkor nagy szögletes tepsiben süssük. Hamarabb kész van, és biztos, hogy átsül. Ilyenkor keresztben-hosszában kettévágom, és négy lapos szögletes torta lesz belőle. A képen is ilyen van.  Ja, és még senki nem reklamált miatta. :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sokszor készítem ezt a tortát, mert hamar megvan (a gépi habverő hatalmas segítség ilyenkor), s nincs benne semmi bonyolult. Egy időben beleuntam, és mindenféle más tortákkal kísérleteztem. Szépek lettek (hellyel-közzel), finomak is lettek, nem volt velük probléma, de valahogy sose fogytak olyan sebességgel, mint ez. A családom finoman az értésemre adta, hogy nagyon szeretik a tortáimat, de ha kérni lehetne, szülinapjukra inkább ezt süssem. Ám legyen! Amit az ünnepelt kíván! Sütöm is szívesen. A kísérletezések meg megmaradtak a saját szülinapjaimra, akkor készülnek (általam persze) a másféle torták, mert ugye a szülinapos kívánsága az szent. :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

 Szia! Ez nagyon guszta!!Hozzáfogok megsütni,minden van itthon,ami kell. Süt?por nem kell bele?

Fahéj

Szia! Én nem szoktam tenni bele, de lehet 1 kiskanállal a lisztbe keverve, van, aki úgy készíti.

szemcsy

Kedves Fahéj! Elkészítettem ezt a remek süteményt. Amilyen rosszul indult, /leégettem a f?zött krémet/ olyan jól végz?dött. Osztatlan sikert aratott. Köszi a receptet!

Fahéj

Kedves Szemcsy! Az a lényeg, hogy végül azért jól sikerült! Bizony,a f?zött krém könnyen leég. Folytonosan kell keverni. Én habver?vel szoktam, és tripla aljú rozsdamentes edényben, úgy azért könnyebb elkészíteni. Valamint, amint bugyogni kezd, le kell venni a lángot kicsire. Örülök, hogy Nektek is bevált ez a süti. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Szia! Tegnap megsütöttem! Szülinapot ünnepeltünk és nagy sikere volt! Köszi a receptet:)

Fahéj

Szia Judit! Örülök, hogy ízlett! A receptet pedig természetesen nagyon szívesen! Üdv:Fahéj

Törölt felhasználó

Szia, ezt a sütit már más fél hét alatt 2x csináltam meg:) isteni finom, ez a fajta krém hihetetlen fini, én mikor másodszorra csináltam, mindenb?l dupla adagot tettem, mert nekem nem 20 cm, henem 37 cm a tepsim, és így jó magas lett 12 tojásból:)))) Kösziii!

Fahéj

Szia Mókusmama! 12 tojásból? Nem semmi! :)) De ha egyszer finom, akkor simán elfogy a dupla mennyiség is, az biztos! Jó étvágyat hozzá! :)

Thea71

Én is elkészítettem a tortát és nagyon-nagyon finom lett. A recept tökéletes, minden els?re sikerült és még életem els? f?zött krémje sem égett le :-) Hálás köszönet ezért a finomságért!

Fahéj

Én is köszönöm a dicsér? szavakat! Örülök, hogy bevált a receptem. Üdvözlettel: Fahéj

Sztancsné

Nagyon finom a tészta és a krém is (bár az enyém kissé folyós lett). Köszi a receptet! Mariann

Fahéj

Köszi a dicséretet! A f?zött krémet nagyon s?r?re kell f?zni, a margarin vagy vaj meg legyen jó hideg, akkor keményebb lesz a krém. Meg amíg a h?t?ben áll a süti, addig is keményedik a krém, mert egyrészt h?l, másrészt a tészta is szív el a nedvességb?l. Szívesen a receptet! Fahéj

Dőrike

én csak a krémet készítettem el, mert csokikrémet kerestem, jól sikerült, nagyon egyszer? és finom, bár nekem ennyi cukorral édes lett úgyhogy legközelebb kevesebbel csinálom, ezt annak is tudom ajánlani akinek esetleg le szoktak égni a f?zött krémek, talán így kevésbé fog

Fahéj

Eredetileg 25 dkg cukor kéne bele, de én is levettem bel?le. S?t, azóta már rájöttem, hogy én még ennél is valamivel kevesebbel készítem, mert nem szoktam mindig mérleggel mérni, néha csak kanállal, és én 1 kanál cukrot 3 dkg-nak számoltam, pedig az kevesebb, így a 20 dkg cukor nálam néha csak 17-18 deka, és az is elég. Persze ez attól is függ, ki milyen édesszájú. :)

Törölt felhasználó

Szia, nagyon guszta, én is kipróbálom! Csak jelzem, hogy a képen 4 emeletes a süti, a receptben meg azt írtad, hogy 3 részre kell vágni a piskótát... :) Üdv, Timi

Fahéj

Kedves Timi! Ha tortaformában sütjük, akkor vágjuk 3 darabbá, ezt így is írtam a receptben. Viszont az "Ajánlat"-ban írtam le, hogy én nagy tepsiben is szoktam készíteni, és akkor vágom 4 darabba, s a képen is épp ilyen szerepel, ezt is megemlítettem, és nem a tortaformás változat. De mindez lényegtelen, sikerüljön, és akkor mindegy, hány lapban van. A nagy tepsi el?nye annyi, hogy hamarabb kész van, mert vékonyabb rétegben sül a piskóta. Viszont így a tortánk szögletes lesz, de ha valakit ez nem zavar, akkor mért ne... :) Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

A torta szuper, mi is szülinapot ünnepeltünk vele, és annyira ízlett mindenkinek, hogy ilyen hamar torta nálunk még nem fogyott el. !:) Köszönjük szépen. (A krémet legközelebb hidegebb vajjal csinálom, akkor keményebb lesz, mint most.)

Fahéj

Ennek örülök! Ha nem vagy margarinellenes, akár margarinnal is meg lehet csinálni a krémet, azzal mindig keményebb lesz. Viszont a vaj meg fincsibb... :) Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Szia! Mennyi kakaót teszel bele? Ill. hány gramm porcukor kell a vajhoz, amit habosra keverünk? Köszi : Évi

Fahéj

A Hozzávalóknál minden pontosan le van írva. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Köszönöm, tényleg... Valamiért nem vettem észre.

Törölt felhasználó

A krémr?l annyit hogy: <3

Fahéj

Remélem, ez azt jelenti, finom! :)))

Törölt felhasználó

Szia! Szeretném holnap elkészíteni tepsiben. Az lenne a kérdésem,hogy magas falú tepsiben vagy gáztepsiben kell sütni?

Fahéj

Szia! HA szögletes lapot akarsz,a mit majd eldarabolsz, akkor gáztepsiben, nincs szükség a magas falúra, mert nem lesz olyan vastag a tészta, kb. 2 cm. Üdv: Fahéj

szösziadry

Szia! Én holnapra tervezem a torta sütést. :) Az lenne a kérdésem, hogy ha fele ekkora méret? süt?be sütöm, akkor fele ennyi hozzávaló kell igaz? Üdv: Adry

Fahéj

Kedves Adry! Megpróbálhatod persze úgy is, hogy mindent elfelezel. De akkor a tortád is csak feleakkora lesz! Azt is megteheted, hogy teljes adagot sütsz, akkor viszont kétszer akkora vastag lesz a piskótád, de azt meg el lehet vágni keresztbe. Úgy is sütheted, hogy egy kerek formában, és elvágod 2-3 részre. Akkor egy picit tovább kell sütni, mert vastagabb a tészta. Üdv: Fahéj

szösziadry

15,5 cm-es formában sütöttem, fél adaggal. :) Aranyos pici lett. Nem akartam nagyot, mert az nem fogyott volna el. Remélem anyu örülni fog neki, szülinapi meglepi! :) Üdv: Adry

Fahéj

Jaj, de aranyos vagy, hogy saját sütés? tortával kedveskedsz az anyukádnak! Száz százalék, hogy nagyon fog neki örülni!!! :) Szép hétvégét: Fahéj

manócska2010

Megsütöttem, isteni finom! Gratula a recepthez! Üdv Manó

Fahéj

Örülök, hogy tetszik! :) Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Szia. Finom lett a torta. Köszi a receptet!

Fahéj

Szívesen! Örülök, hogy bevált a recept. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!