r
Nosalty Logó

Rozmaringos sárgabarackkrémleves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Rozmaringos sárgabarackkrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1733 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1696 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 289 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.2 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1308.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    903 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10174 micro
  • β-crypt
    968 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 1733 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    530 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgabarackot leforrázzuk (a legegyszerűbb, ha vízforralóban melegítünk vizet, majd ráöntjük a tálban lévő barackra, majd 1-2 perc ázás után a héját szépen le tudjuk húzni), majd nagyobb darabokban beledobjuk a lábasba.
  2. A lábast felengedjük vízzel, teatojásba beletesszük a fűszereket, beledobjuk a rozmaringot, beleszórjuk a vaníliás cukrot és a fruktózt, majd felforraljuk.
  3. Miután felforrt a leves, levesszük a tűzről, kivesszük a fűszereket (kivesszük a teatojást, és ha a rozmaringot külön dobtuk bele, azt is), botmixerrel krémesre összeturmixoljuk, és miután kihűlt, belekeverjük a növényi tejszínt és még egyet rottyantunk a levesen.
  4. Tálalás előtt a mandulaforgácsot száraz serpenyőben megpirítjuk, majd a kiszedett levest díszítjük vele.
  5. Fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen is. Tipp: Tehetünk a levesbe egy gombóc vanília fagyit is, még pikánsabb lesz az íze.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 701
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Idén sok sárgabarackot vettem. Egy részéből lekvár készült, egy részét megettük, de gondoltam, ki kellene próbálni, milyen belőle a leves (eddig csak őszibarack krémlevest készítettem). A kertemben terem rozmaring, így adott volt az érdekes párosítás: sárgabarack és rozmaring. Az eredmény egy pikáns, üdítő leves lett, amelyet mi hidegen fogyasztunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek