r
Nosalty Logó

Tejfölös sült újburgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Tejfölös sült újburgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 382 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1525 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    603 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    767 micro
Összesen 382 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1840.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    901.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    934 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    761 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    732 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2411 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3069 micro
Összesen 1525 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonya héját ledörzsöljük.
  2. Kevés, enyhén sós vízben fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A felvert tojást, az apróra vágott petrezselymet a tejfölbe keverjük.
  4. A hőálló tálban a vajat megolvasztjuk.
  5. A megfőtt, leszűrt burgonyát beleigazítjuk.
  6. A tejfölös masszával nyakon öntjük.
  7. Sütőben rózsaszínűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10764
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 22.

Ajánló

Száraz fehérbort ajánlok mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös sült újburgonya
Olaszné Anci 191 recept

Nagyon különleges köret, pláne, hogy újburgonyából készül. Az enyém lehetett volna rózsaszínűbb is, de kevés volt az időm, és nagyon éhesek voltunk. Rántott sajtot és rántott húst készítettem mellé. A burgonyát bedobtam a sütőbe, míg készült kirántottam a sajtot és a húst, s már kész is volt az ebéd!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...