r
Nosalty Logó

Ropogós kiskenyér- Dagasztás nélküli kenyér 2.

Marcsi
Ropogós kiskenyér- Dagasztás nélküli kenyér 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

827
Kalória
23.5g
Fehérje
173.5g
Szénhidrát
2.3g
Zsír
216.2g
Víz
-
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
1.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 827 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1992.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    1563 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    173.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    216.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 827 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3985.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    3126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    347 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    432.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 1654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 197 kcal

Elkészítés

  1. Egy tálba beleöntjük a hozzávalókat.
  2. Összekverjük kézzel vagy fakanállal is lehet, mivel ragad. A tészta állaga nokedlihez hasonló lesz.
  3. Hagyjuk meleg helyen kelni, dolgozni. (Ebben a kenyérben az a jó, hogy nem kell vele sokat dolgozni mert egyedül dolgozik, viszont hosszú időre van szüksége. De mi nem kellünk hozzá.) Összeállítás után magára hagyjuk legalább 6-7 órára. (Én egyiket késő este összekevertem és délelőtt 10 óra körül sütöttem meg, de az időt lehet rugalmasan kezelni.)
  4. A tészta ragadós lesz, ezért jó lisztezzük meg a deszkánkat, amire kitesszük. Hajtsuk négy részbe, mint a pogácsát, hogy jó levegős legyen a tészta, mert akkor lesz könnyű, laza szerkezetű és lyukacsos.
  5. Ha összehajtogattuk, akkor lassan tegyük a sütőbe a jénai tálat és 250 fokonüresen forrósítsuk fel a sütőt.
  6. Az tésztát összehajtogatott felével lefelé tegyük bele a forró jénaiba (semmivel nem kenjük ki) és fedjük le.
  7. 30 percig sül fedő alatt.
  8. 25-30 percig sül fedő nélkül (de a sütők különbözősége miatt figyeljünk oda, nehogy megégjen!)
  9. Amikor megsült, kenegessük meg a tetejét vízzel, hogy ne legyen annyira kemény a héja, így éppen finom ropogós lesz.
  10. A vízzel átkent kenyeret kicsit letakarjuk konyharuhával és hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Többször sütöttem már kenyeret, de nem lettek tökéletesek. Próbáltam kenyérsütő géppel, nem az igazi. Próbáltam kézzel, többször dagasztani és sütni (olyan jó otthonülős módszer), nem az igazi. Aztán rátaláltam a dagasztás nélküli kenyér receptjére. Hosszú idő után rászántam magam, hogy megsütöm, miután annyi jót olvastam róla.  

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...