Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gundel-szelet

Gundel-szelet
Gundel-szelet
70 perc / előkészület: 15 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet szintén az anyósomtól kaptam a többi jó kis karaj recepttel együtt. Ugyanis a férjem nagyon kedveli a sertéshúsnak eme típusát smiley

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy tűzálló edény aljára kevés olajat öntünk. A hússzeleteket szorosan egymás mellé rakjuk, ujjnyi vastagon megszórjuk reszelt sajttal. Majd meglocsoljuk tejjel hígított tejföllel.
  3. Előmelegített sütőben, alufóliával lefedve kb. 45 percig sütjük, majd a fóliát levéve még kb. 10 percig pirítjuk a tetejét.
  4. Rizskörettel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 26 557
elküldve: 11
receptkönyvben: 296
elkészítve: 8/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos-tejfölös karaj, tepsiben sült sertéskaraj sajtos-tejfölösen

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anya-banya
Anya-banya Mon, 2011-11-07 20:29

Isteni ez a recept, nálunk is nagy kedvenc. Én úgy készítem, hogy a tepsit félig rakom karikára vágott burgonyával. A tetejére rakom a husit, így egy füst alatt elkészül a hús és a köret is. A krumpli isteni finom szaftos lesz. Igaz szoktam egy főzőtejszínt is önteni hozzá.

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Tue, 2011-11-08 00:05

Köszönöm szépen kedves Anya-Banya!
Ahogyan leírtad, az már kicsit hasonlít a receptjeim között található Bajor rostélyoshoz is (abban van még hagyma is).
Üdv:
Anita

Aaaniii
Aaaniii / Aaaniii Mon, 2011-11-07 19:48

Nálunk is népszerû ez az étel, almát, konzerv barackot szoktam még rátenni, így a kislányom is megeszi. :-)

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Tue, 2011-11-08 00:07

Kedves Aaaniii!
Különleges lehet így az íz-összhatás, de nem rossz :-)! Én szeretem a hús-gyümölcs párosításokat, köszi az ötletet!
Üdv:
Anita

623
sertés rövidkaraj 60 dkg
tejföl 450 g
sajt 15 dkg
tej 0.5 dl
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint