Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhsajtos rétes kaporral

Juhsajtos rétes kaporral
Juhsajtos rétes kaporral
150 perc / előkészület: 120 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű és egyszerű az elkészítése. A friss kapor illata pedig a tavaszt varázsolja a konyhába... A díszítésként használt piros fonalkák "chili-szöszök".

hozzávalók / 4 adag

  • 1 cs réteslap (6 lap)
  • olívaolaj a lapok kenéséhez
  • 1 db tojás, felverve (a tetejére)

A töltelékhez:

  • 15 dkg juhsajt (feta)
  • 25 dkg tehéntúró
  • 10 dkg tejföl
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek kaporlevél

A tálaláshoz:

  • 0,5 l joghurt
  • 3 ek olívaolaj

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelék hozzávalóit teljesen simára keverjük. A réteslapokat széthajtogatjuk, egyesével megcsepegtetjük olívaolajjal, egymásra rétegezzük, majd a tölteléket elosztjuk a legfelső lapon, és az egészet feltekerjük.
  2. A tetejét megkenjük tojással, és 200 fokosra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt megsütjük.
  3. Lecsepegtetett joghurttal tálalhatjuk, amit úgy készítünk el, hogy egy szűrőbe konyharuhát teszünk, ebbe öntjük a joghurtot, és két órán át hagyjuk, hogy a savó kicsepegjen belőle. Sóval, olívaolajjal ízesítjük.


 

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 947
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1096 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

kapros-juhsajtos rétes, sós-tejfölös rétes juhsajttal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!