Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rögtönzött - gyors paradicsomsaláta

Rögtönzött - gyors paradicsomsaláta
Rögtönzött - gyors paradicsomsaláta
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vacsorához készített hagymasaláta nem fogyott el, sajnáltam kidobni, így másnapra rögtönöztem egy másik salátát. Nem bántam meg, mert mindenkinek ízlett és később jöttek csak rá, hogy ez a tegnapi saliból van újrahasznosítva. Lehet még hozzátenni mást is, nekem csak paradicsomom és paprikám volt itthon. Aki szereti, más/több fűszert is használhat.

 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mindenhez, mindenkinek aki nem szereti kidobni a maradék ételeket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hagymasalátát készítünk: legyaluljuk a hagymákat, lesózzuk és ha összeesett kicsit, rászórjuk a cukrot, meglocsoljuk ecettel, jól összekeverjük. Feltöltjük annyi vízzel, hogy ellepje, és hagyjuk hűtőben összeérni.
  2. Jól megesszük, amennyi kell. Ha már nem kér senki, és nem halásztuk ki az utolsó darabokat is, ne dobjuk ki véletlenül sem. (Nálam a lében kb. 1-1,5 fej hagyma maradhatott, innét jött az ötlet.)
  3. A paradicsomokat félkarikákra szeljük, beleforgatjuk a megmaradt lébe, megborsozzuk és másnapra nagyon finom összeérett saláta lesz.
  4. Tehetünk bele néhány csípős paprikaszeletet is, így még pikánsabb.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 32 209
elküldve: 2
receptkönyvben: 211
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

paradicsomsaláta, lilahagymás-ecetes paradicsomsaláta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zöldárviz
zöldárviz Mon, 2013-07-22 14:02

Kedves Geleva! Sokszor készitek paradicsomsalátát.Imádjuk.Soha nem teszek rá vizet.Ugyan is a sótol ecettől és picurka cukortól az állás során bőven ereszt annyi levet,hogy a viz már vétek.Pici oliva olaj és 1-2 óra álldigálás és tökéletes a végeredmény.A hagymát sem gyalulom,sózom előre,mindent egybe és kész.próbáld ki.megéri.

egreske
egreske / egreske Mon, 2013-07-29 07:24

kedves zöldárviz! Tegnap egy használható paradicsomsali receptet kerestem, mikor ráakadtam a hozzászólásodra. Én eddig mindig vizeztem-valóban vétek volt. Követtem a tanácsodat, és tényleg nagyon finom lett!! Az olíva olajat kihagytam, mert nem szeretem az ízét.

Zuzu Petasz
Zuzu Petasz / Zuzu Petasz Sun, 2013-02-10 22:29

Kedves Geleva,
elkészítettem immár másodszor és csak gratulálni tudok a recepthez.
Bár én egy kicsit módosította rajta annyit, hogy csak 10%-os ecetet tettem bele,
de már olyan jól megy az elkészítés, hogy fejből pár perc alatt összedobom.
Rájöttem, hogy nem is fontos ehhez egy megaradt hagymasaláta, mert a friss hagymát, ha picit megsózom és néhány percig állni hagyom, majd ráteszem a receptben leírtak szerint a hozzávalókat,
másnap olyan finom a végeredény, hogy nem győzök betelni vele :)

81
lila hagyma 7 közepes fej
0 ízlés szerint
cukor 3 ek
ecet 3 ek
víz 2.5 dl
paradicsom 8 közepes db
bors 1 kk