Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ecetes tavaszi saláta

Ecetes tavaszi saláta
Ecetes tavaszi saláta
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rakott csirkemellet tálaltam ezzel a salátával a húsvéti menüben krumplipürével. Nagyon egyszerű, pillanatok alatt összerakható finom saláta.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, az uborkát legyaluljuk vagy vékony szeletekre vágjuk, és megsózzuk. Kb. 5-10 percig állni hagyjuk.
  2. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, az ecetet, a lereszelt fokhagymát.
  3. A paradicsomot gerezdekre vágjuk, a medvehagymát csíkokra.
  4. Az uborkát kinyomkodjuk, és beletesszük az ecetes vízbe. Hozzáadjuk a paradicsomot, a medvehagymát. Összeforgatjuk.
  5. Húsokhoz remek saláta. Kis tálkákba tesszük, és így tálaljuk, esetleg egy kiskanál tejföllel díszíthetjük a tetejét.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 142
elküldve: 1
receptkönyvben: 8
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

medvehagymás paradicsomsaláta, paradicsomos uborkasaláta, tavaszi ecetes sali

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

78
kígyóuborka 1 közepes db
paradicsom 4 közepes db
medvehagyma 0.5 csokor
víz 2.5 dl
cukor 7 dkg
fokhagyma 1 gerezd
ecet 75 g
0 ízlés szerint