Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizsfelfújt Narancshéjtól

Rizsfelfújt Narancshéjtól
Rizsfelfújt Narancshéjtól
115 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy rég bevált rizsfelfújt recept, a családomban mi mindig ez alapján készítjük. Nem a leggyorsabban elkészíthető süti, de a végeredmény minden fáradozásért kárpótol!:)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A házi baracklekvár nagyon illik hozzá, de kínálhatjuk esetleg vaníliásodóval is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a vízzel, a kétféle cukorral és a vajjal/margarinnal feltesszük forrni. Mikor felforrt, beletesszük az előzőleg megtisztított rizst, és kis lángon, állandó kevergetés mellett teljesen puhára főzzük. Mikor kész, félretesszük hűlni (én hideg vízbe raktam az edényt, így 10 perc alatt kihűl).
  2. Ha már langyos, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a fehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a rizsbe.
  3. Tetszőleges (pl. őzgerinc) formát/formákat (nekem kettőbe fért bele) kikenünk vajjal/margarinnal, és meghintjük zsemlemorzsával. A tojásos rizst az edény háromnegyedéig töltjük, mert sütés közben kissé megemelkedik.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük. Mikor kész, félretesszük pár percre, majd óvatosan tálra borítjuk. Lekvárral, esetleg porcukorral meghintve, langyosan vagy hidegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 261
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

KösziAnyu

Mióta szakács: 2012.10.25.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rizskoch, tejberizsfelfújt, édes felfújt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

602
tej 7.5 dl
víz 2.5 dl
rizs 400 g
cukor 150 g
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 100 g
tojás 4 db
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek