r
Nosalty Logó

Rizskoch 1.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rizskoch 1.
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 739 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2952 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 166 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 739 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    105.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3123.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    1434 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.6 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    787 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    793 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 2952 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 166 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst néhány (3-4) perc alatt avaj felénmegpároljuk.
  2. Felöntjük atejjel és a tejszínnel, hozzáadjuk a cukrot, illetve a félbevágott vaníliarudat.
  3. Közepes lángonpár perc alatt felforraljuk. Majd lassú tűzön, időnként megkeverve, fedő alatt puhára főzzük. (Sőt, én időnként leveszem a tűzről 5-5 percre és fedő alatt a gőzben puhul a rizs, majd megkeverem és visszateszem újra a tűzre, és ezt ismételgetem kb. 1 órán keresztül.) Nagyon fontos, hogy jó minőségű lábast használjunk, amiben biztosan nem ég oda.Amikor elkészül,kivesszük belőle a vaníliarudat, és hagyjuk kihűlni.
  4. A tejberizzselelkeverjük a vaj másik felét és atojássárgákat.
  5. Kemény habot verünkatojásfehérjékbőlésóvatosanhozzákeverjük a rizshez.Az így kapott masszát egy kivajazott hőálló tálba öntjük.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 perc alatt pirosra sütjük.
  7. Porcukorralés lekvárral tálaljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 46875
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Akkor készítek rizskochot, ha van elég időm és türelmem, illetve ha a tejberizs túléli...

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Mindig a Te recepted szerint csinálom mostmár a tejberizst is! Nagyon-nagyon finom, ajánlom mindenkinek! Így elronthatatlan a tejberizs;) Üdv,Timka

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?