Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizs-morzsás

Rizs-morzsás
Rizs-morzsás
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dobos C. József Magyar-franczia szakácskönyvéből való recept, amely remekül ötvözi a rizskókot a császármorzsával. Ideális ráérős vasárnap reggelekre:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A lekváron kívül befőttel is el tudom képzelni.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst a tejjel, cukorral, fahéjjal és a sóval feltesszük főni.
  2. Ha már puhára főttek a rizsszemek, félretesszük hűlni. Amint langyos lett, hozzákeverjük a másfél dkg vajat és a négy tojás sárgáját, végül pedig a habbá vert tojásfehérjét.
  3. A serpenyő méretétől függően 2-3 részletben, lassú tűzön sütjük úgy, hogy minden adag előtt 1-1 ek. vajat hevítünk a serpenyőben.
  4. Miután a tészta egyik oldalát megpirítottuk, igyekszünk egészben megfordítani, s 1-2 perc után darabokra, morzsákra tépkedve tovább pirítjuk.
  5. Porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 943
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rizsfelfújt morzsa, rizsfelfújt máshogy

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

434
rizs 140 g
tej 5 dl
cukor 70 g
fahéj 1 csipet
1 késhegynyi
vaj 1.5 dkg
tojás 4 db
vaj 3 ek