r
Nosalty Logó

Rizskoch Safi konyhájából

Safitron
Rizskoch Safi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

600
Kalória
21.5g
Fehérje
92.4g
Szénhidrát
12.3g
Zsír
65.3g
Víz
270.1g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
32.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 600 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2397 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1443.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    833 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 600 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5773.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1313 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    3333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    369.5 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    261 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    829 micro
  • Kolin:
    853 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 2397 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

  1. A tejben a rizst puhára főzzük egy csipet sóval. Aztán kihűlni kitesszük valahova hidegebbre, erkély pl. Alkalmanként átkeverve és kisebb fazekakba téve két részletben gyorsabban hűthető.
  2. Mikor már langyos a rizs, elkezdhetjük a tojásokat szétválasztani, sárgáját elválasztjuk a fehérjétől. Előbbihez keverjük a 4 kanál cukrot, és az eddigre kihűlt rizsbe keverjük.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük, 2 kanál cukrot a habhoz öntünk, és tovább keményre verjük, én géppel csinálom.:)
  4. Majd óvatosan a rizsbe forgatjuk a kapott habot.
  5. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz, de minimum 30 percig. Nekem 50 perc elég volt 150 fokon "süti" üzemmódban.
  6. Érdemes átforgatni, és a sütőpapírt levenni az aljáról sütés végén, aki szereti, ropogósra sütheti a másik oldalát is, mert a "piskóta" jelleg miatt nem esik szét forgatáskor.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x25

Kíváncsi voltam, és mindkettőt szeretem:)

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...