Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizses piskóta mézes meggyöntettel

Rizses piskóta mézes meggyöntettel
Rizses piskóta mézes meggyöntettel
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyümölcs észrevétlen becsempészése a kamaszgyerek szervezetébe.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Tízórai, uzsonna vagy tartalmasabb leves után.
Fontos tudnivaló: a méz a legtermészetesebb édesítő, élő anyag, ami azt jelenti, hogy aktív enzimeket tartalmaz, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag, nagyon egészséges táplálék! Tápértékének megőrzése érdekében a mézet nem szabad 30 °C fölé melegíteni, mert a fehérjéi kicsapódnak, denaturálódnak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst a tejben puhára főzzük, még melegen rádobjuk a vajat, majd hűlni hagyjuk.
  2. A tojások fehérjét pár csepp citromlével és a cukorral kemyény habbá verjük.
  3. Hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáit, kanalanként a lisztet, a vaníliás cukrot és a rizst.
  4. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, előmelegített sütőben lassan sütjük.
  5. A mézes meggyöntethez a kimagozott meggyet kevergetve addig főzzük, míg levének nagy része elfő, langyosra hűtjük, hozzákeverjük a mézet és a fahéjat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 72 082
elküldve: 5
receptkönyvben: 531
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Meggyöntetes, rizses piskóta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dincuska
dincuska Sun, 2011-06-19 14:25

Nagyon finom, köszönöm a receptet! :-) A férjem egy szóval illette: ,,Zseniális!" :)

niksi
niksi Sat, 2011-06-11 15:57

Köszönöm a receptet!
Könnyű elkészíteni, különleges és nagyon finom!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-06-01 12:46

Kedves Ildikó! Gratulálok a kreativitásodhoz, én is így vagy teljesen vad új ötletek alapján szoktam "beújítani", ha már unom, hogy az addig elkészített receptek alapján készítsek el valamit és "alkotni" akarok. A méz valóban rengeteg hasznos enzimet, vitamint és egyéb, szervezetünket gyógyító anyagot tartalmaz, de ahhoz, hogy ezek működhessenek, a méhésztől kell megvásárolni a "nyers" mézet, amit nem pasztőrizáltak és nem adtak hozzá tartósító anyagokat, ami viszont az üzleti forgalomban csak nagyon ritkán kapható. Én szakfordító vagyok lassan 40 éve és ha érdekel pl. a méz haszna a szervezet számára, szívesen megküldöm neked a természetgyógyászok számára fordított cikkemet (esetleg más éppen aktuális gyümölcsök, zöldségek gyógyító és karbantartó, megelőző hatásáról szólóakat is). Írj e-mail címemre, ha érdekel (erdesz.maria@t-online.hu), minden kedves főző-sütő társamnak is szívesen átadom ismereteimet, melyek java része népi gyógyászati, természetgyógyászati tapasztalataimból és a netről fordításaimból származik. Ugyanúgy szívesen küldök igen eredeti eltevési recepteket is zöldségek, gyümölcsök télire bespájzolására, hasznosítására. Vagy ha többeteket érdekel, szívesen megosztom ezen a portálon is őket. Szeretettel:Bemanyó

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2010-06-01 14:21

Kedves Bemanyó! Szívből ajánlom Neked Ildikó piacát, ott aztán mindenféle kistermelőtől beszerezhető finomságot vehetsz. Káptalantótiban van ugyan vasárnaponta, de megéri elmenni, élménynek, kirándulásnak, és "kincsek" zsákmányolásának! :) Nézd meg a weboldalukat! : http://liliomkert.lapunk.hu/ Szuper a piac! Bocs, hogy bekotyogtam, de nem bírtam megállni!:) Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-05-31 23:03

Ez a recept nagyon különleges, mintha a rizskochot kereszteznénk a piskótával és még ehhez a főtt meggy fahéjas mézzel!!! Feltétlenül kpróbálom, hiszen külön-külön mindegyiket szeretjük, együtt csak finomabb lehet. Honnan származik vajon? Bemanyó

440
rizs 10 dkg
tej 4 dl
vaj 5 dkg
tojás 6 db
citromlé 1 kk
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
vaníliás cukor 1 csomag
meggy 50 dkg
méz 15 dkg
fahéj 0 ízlés szerint