r
Nosalty Logó

Tojásos lecsó nyári reggelekre Egyszeregytől

Egyszeregy
Tojásos lecsó nyári reggelekre Egyszeregytől
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

169
Kalória
8.5g
Fehérje
15.3g
Szénhidrát
8.8g
Zsír
288.7g
Víz
183.6g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
9.8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 672 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 46 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    926.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    288.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    817 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    817 micro
Összesen 169 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3705.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    2644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1155 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    470 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    608 micro
  • β-karotin
    3269 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    3270 micro
Összesen 672 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    893 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 46 kcal

Elkészítés

  1. A felkockázott vöröshagymát zsíronvagy olajon közepes tűznél üvegesre pároljuk.
  2. Rádobjuk a feldarabolt (kockára vagy karikára) paprikát, kicsit feljebb vesszük a lángot, kevergetjük. (Jó, ha picit sistereg,serceg.) Kb. 5 perc múlva megsózzuk, ettől összeesik, és enged egy kis levet.
  3. Ezután a szintén felvagdosott paradicsomot is beletesszük, jól megkevergetjük, és kicsit még együtt rotyogtatjuk.Itt már elég szépen levet eresztenek a zöldségek, rá is szórhatjuk a cukrot, néha megkeverjük, és nagyjából 20 percig főzzük. Én ilyenkor szoktam megkóstolni a levét, ha kell, még utána ízesítem.
  4. Ha már a leve kicsit elfőtt, besűrűsödött, ráütjük a tojásokat, ezzel is összekeverjük, és amikor picit összeállt a tojás a lecsóban, ami már csak 1 perc, akkor van kész.Friss kenyérrel nagyon fincsi reggeli, sőt vajas kenyérrel sem rossz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p

Nagymamámnál nyári reggeleken sokszor készítettük, szerintem a mi kedvünkért tett bele a nagymamám cukrot. Azóta is sokszor sütök reggelire lecsót. Nálunk "A" lecsó ez. Nagyon finom így, de ha gyerekeknek készítitek, mindenképp ajánlom kipróbálásra.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...