r
Nosalty Logó

Tojásos lecsó nyári reggelekre Egyszeregytől

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Egyszeregy
Tojásos lecsó nyári reggelekre Egyszeregytől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 672 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 46 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    926.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    817 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    817 micro
Összesen 169 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3705.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    2644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1155 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    470 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    608 micro
  • β-karotin
    3269 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    3270 micro
Összesen 672 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    893 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 46 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felkockázott vöröshagymát zsíronvagy olajon közepes tűznél üvegesre pároljuk.
  2. Rádobjuk a feldarabolt (kockára vagy karikára) paprikát, kicsit feljebb vesszük a lángot, kevergetjük. (Jó, ha picit sistereg,serceg.) Kb. 5 perc múlva megsózzuk, ettől összeesik, és enged egy kis levet.
  3. Ezután a szintén felvagdosott paradicsomot is beletesszük, jól megkevergetjük, és kicsit még együtt rotyogtatjuk.Itt már elég szépen levet eresztenek a zöldségek, rá is szórhatjuk a cukrot, néha megkeverjük, és nagyjából 20 percig főzzük. Én ilyenkor szoktam megkóstolni a levét, ha kell, még utána ízesítem.
  4. Ha már a leve kicsit elfőtt, besűrűsödött, ráütjük a tojásokat, ezzel is összekeverjük, és amikor picit összeállt a tojás a lecsóban, ami már csak 1 perc, akkor van kész.Friss kenyérrel nagyon fincsi reggeli, sőt vajas kenyérrel sem rossz.
  • Elkészítettem: 150 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11046
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Egyszeregy 2 recept

Nagymamámnál nyári reggeleken sokszor készítettük, szerintem a mi kedvünkért tett bele a nagymamám cukrot. Azóta is sokszor sütök reggelire lecsót. Nálunk "A" lecsó ez. Nagyon finom így, de ha gyerekeknek készítitek, mindenképp ajánlom kipróbálásra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?