Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottával töltött gomba

Ricottával töltött gomba
Ricottával töltött gomba
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a remek előétel szintén Jamie Oliver: Olasz kaják c. könyvéből származik. Készíthető tetszés szerinti gombával, nekem pont champignon volt a hűtőben.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombafejek tönkjét eltávolítjuk, a gombákat megtisztítjuk. Elkészítjük a tölteléket: a ricottát villával szétnyomkodjuk, majd a citromhéjjal, az oregánóval, a sóval, borssal, chilivel és parmezánnal jól összedolgozzuk.
  2. A gombafejeket olívaolajban megforgatjuk, enyhén sózzuk-borsozzuk, és sütőlappal bélelt tepsire helyezzük. A mélyedésekbe halmozzuk a tölteléket, végül megszórjuk még egy kis reszelt parmezánnal.
  3. 220 ºC-os sütőben légkeverésen 20 perc alatt elkészül.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 29 645
elküldve: 1
receptkönyvben: 376
elkészítve: 11/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hajni67
Hajni67 Wed, 2011-12-28 15:33

Én egy kis tejfölt kevertem bele, mert nekem kicsit száraznak tűnt, de jól sikerült!:)

NZska
NZska Sun, 2011-05-29 10:45

Mit lehet erre a csábító ételleírásra mondani?Nyammmmmm!:)

154
csiperkegomba 8 közepes db
ricotta 100 g
citromhéj 1 db
oregánó 1 ek
chili 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
parmezán sajt 6 dkg