Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás linzertorta

Ricottás linzertorta
Ricottás linzertorta
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy vacsorára kellett vinnem egy kis édességet. Pont volt itthon egy negyed kiló ricotta. Lévén, hogy itt Szicíliában ricottát esznek ricottával, gondoltam, jó ötlet lenne ötvözni az otthoni, anyuci-féle szuper linzer/pite tészta receptjét a ricottával. Elkészült, szerencsére mindenkinek nagyon ízlett. A tészta enyhén ropogós, mégis puha. Szívvel ajánlom mindenkinek!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a ricottás tölteléket: a ricottát kikeverjük a 2 ek porcukorral (ez persze lehet több is, kevesebb is, ízlés kérdése), a fél citrom és a fél narancs reszelt héjával, illetve egy kis fahéjjal és a mazsolával.
  2. A liszthez hozzákeverjük a cukrot, a sütőport és a citrom másik felének reszelt héját. Majd beledaraboljuk a puha margarint, az egy felvert tojást és az egy kanál natúr joghurtot. A joghurt azért kell bele, hogy kicsit lágyabb legyen a tészta, de azért még nyújtható.
  3. A jól összegyúrt tésztát kettévágjuk. A nagyobb felével kibéleljük a kimargarinozott, majd kilisztezett tortaformát úgy, hogy felérjen a forma pereméig. Egyenletesen belesimítjuk a ricottás tölteléket, majd a tészta megmaradt felével tetszőleges módon befedjük. FONTOS, hogy ne teljesen fedjük be, hanem csíkokkal, kis formákkal.
  4. A tortát előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon kb. 20 percig sütjük, a tészta barnulásáig. Sülés közben a ricotta miatt kicsit felemelkedik a töltelék, de amint kivesszük, és kezd kihűlni, vissza is fog esni. Ez normális.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 395
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Usika

Mióta szakács: 2012.11.23.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

ricottás pite, ricottás pitetorta, linzertorta ricottás töltelékkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

285
finomliszt 20 dkg
margarin 10 dkg
barna cukor 7 dkg
sütőpor 6 g
tojás 1 db
ricotta 25 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
narancshéj 0.5 narancsból nyert
joghurt 1 ek
porcukor 2 ek
fahéj 2 csipet
mazsola 1 g